ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Η «βουτιά» του Σαββατοκύριακου και οι συμβουλές στους επενδυτές Κύριο

08:54 - 09 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Η «βουτιά» του Σαββατοκύριακου και οι συμβουλές στους επενδυτές
Η κρύπτο-αγορά πέρασε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο. Κάποια στιγμή, η τιμή του bitcoin έπεσε κατά 20%, αν και στη συνέχεια κάποιες από τις απώλειες του επανακτήθηκαν. Αυτή την στιγμή, η τιμή του bitcoin είναι κοντά στα $50,000, απέχοντας πολύ από την τιμή των $68,000 που είχε τον περασμένο μήνα.

Οι τιμές των άλλων κρυπτονομισμάτων, Ethereum, Dogecoin και Cardano, έπεσαν επίσης.

Γιατί πέφτει η κρύπτο-αγορά;

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Fed, Jerome Powell, ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει την οικονομική ενίσχυση πιο γρήγορα λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Αυτό, σε συνδυασμό με τους φόβους για το στέλεχος του κορονοϊού, όμικρον, ανησύχησε τους επενδυτές.

Η κρύπτο-αγορά παρέμεινε σχετικά σταθερή όλη την περασμένη εβδομάδα, παρά τις πτώσεις στις τιμές των μετοχών. Ωστόσο, μέσα στο σαββατοκύριακο, μάλλον αρκετοί επενδυτές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων ανησύχησαν και αποφάσισαν να πουλήσουν τις επενδύσεις τους.

“Η αγορά δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμη ώστε να μπορεί να επιβιώσει μετά από τέτοια μεγάλα «ξεπουλήματα», γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες έκτακτες αναταράξεις” είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tuttle Capital Management, Matthew Tuttle.

Οι υποστηρικτές του bitcoin συνηθίζουν να λένε ότι το bitcoin δεν συσχετίζεται στενά με άλλα αγαθά, όπως με τις μετοχές, και γι’ αυτό θα μπορεί να είναι ένας ασφαλής «παράδεισος» κατά την διάρκεια των «ξεπουλημάτων». Ωστόσο, αυτή η πρόσφατη πτώση στην τιμή του bitcoin αποδεικνύει ότι αυτή η άποψη δεν είναι αναγκαστικά σωστή.

“Όταν φοβούνται οι επενδυτές τα αγαθά τα οποία βασίζονται σε υποθέσεις και εικασίες μπορεί να είναι οι πρώτες αγορές που θα χτυπηθούν σκληρά” είπε ένας βασικός αναλυτής του HYCM, o Giles Goghlan.

Τα κρυπτονομίσματα ανήκουν σίγουρα σε μία τέτοια υποθετική αγορά.

Τι πρέπει να κάνουν οι επενδυτές του bitcoin;

Η κρύπτο-αγορά έχει συνηθίσει τις αστάθειες. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο, το bitcoin εκτοξεύθηκε στα περίπου $65,000 πριν πέσει κατά περισσότερο από 50% τον Ιούλιο. Τον Οκτώβριο επανήλθε σε μία νέα τιμή ρεκόρ στα $66,000.

Αν πιστεύεις ότι αντέχεις αυτή την αστάθεια και θες να επενδύσεις σε bitcoin, κράτα το για λίγο καιρό ακόμα και μην το πουλήσεις όταν πέσει η τιμή του και ανησυχήσεις, είπε η Anjali Jariwala, μία οικονομική σύμβουλος. 

“Πρέπει να είσαι άνετος με την ιδέα ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να τα χάσεις” πρόσθεσε.

Τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να είναι ασταθή, είπε ο Tuttle. Γι’ αυτό, αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποια στιγμή, τότε δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα.

“Περίμενε μέχρι να αρχίσουν να δείχνουν ανοδική πορεία οι τιμές” είπε ο Tuttle.

Αλλά αν αποφασίσεις να αγοράσεις, τότε πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι προτείνουν να επενδύεις το πολύ το 5% του συνολικού σου χαρτοφυλακίου σε κρυπτονομίσματα καθώς είναι πολύ ριψοκίνδυνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.