ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα και μετοχές: Τα πιο...hot δώρα για αυτά τα Χριστούγεννα Κύριο

09:16 - 24 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα και μετοχές: Τα πιο...hot δώρα για αυτά τα Χριστούγεννα
Οι εποχές αλλάζουν και από το χαρτζιλίκι της γιαγιάς ή τον μπουναμά των Χριστουγέννων, πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν άλλου είδους δώρα. Αντί για μετρητά, αρκετός κόσμος σκέφτεται να δώσει ένα «κομμάτι» της Wall Street και των κρυπτονομισμάτων για πρώτη φορά στην οικογένεια του και σε φίλους του.

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου η Wall Street αναταράχτηκε από μία αύξηση στις μετοχές του GameStop και του AMC, που προκλήθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όλο και περισσότεροι αρχάριοι και μη-επαγγελματίες επενδυτές ανταλλάσσουν μετοχές ως... αποταμίευση ή για να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Αρκετός κόσμος θέλει να αυξήσει την περιουσία του και αυτή της οικογένειάς του αγοράζοντας μετοχές. Για παράδειγμα, ο Nick Edwards, ο οποίος εργάζεται στις ιατροφαρμακευτικές πωλήσεις είπε ότι σκοπεύει να αγοράσει κρυπτονομίσματα ή μετοχές αξίας $1000 για την οικογένειά του ως δώρο Χριστουγέννων.

Τον τελευταίο χρόνο οι λιανικές επενδύσεις έχουν ανθίσει λόγω της επιρροής που έχει το Reddit, το Twitter και το TikTok όπου οι οπαδοί του trading εκφράζουν των ενθουσιασμό τους για την αγορά. Επίσης, οι δωρεάν πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, όπως η Robinhood, έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood, Vlad Tenev, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα έχει τώρα πάνω από 22 εκατομμύρια χρήστες, μία αύξηση κατά 97% από πέρυσι. Οι αγοραπωλησίες μετοχών έχουν ανέβει κατά 24% και των κρυπτονομισμάτων κατά 287% από πέρυσι. Το Cash App, μία εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων έχει πλέον 40 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, διπλάσιους από αυτούς που είχε το 2019 όταν κυκλοφόρησε το επενδυτικό προϊόν της.

“Έχουμε αναπτύξει έναν πιο αφοσιωμένο πληθυσμό που έχει καλύτερη απόδοση. Αυτό μας επιτρέπει να επενδύσουμε στο να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο Cash App και στα προϊόντα του, ώστε να αυξηθεί και η αγοραστική του δύναμη”.

Το Cash App Investing by Block, όπως λέγεται, έχει διπλασιάσει το μάρκετινγκ προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους λιανικούς επενδυτές στην πλατφόρμα του. Καλλιτέχνες όπως η Miley Cyrus και ο Lil Nas X συνεργάστηκαν με το Cash App για δώσουν $1 εκατομμύριο στους χρήστες για να τα επενδύσουν. Η Megan Thee Stallion συνεργάστηκε επίσης με την πλατφόρμα για να δώσει $1 εκατομμύριο σε μετοχές και δημιούργησε ένα βίντεο με οδηγίες για νέους επενδυτές το οποίο λέγεται “Investing for Hotties”.

“Υπήρχε μεγαλύτερη ανάπτυξη στις επενδύσεις  κατά τη διάρκεια όλης της πανδημίας. Ο κόσμος βλέπει οικονομικές ευκαιρίες στις επενδύσεις” είπε ο Victor Wang, o CEO της επενδυτικής εφαρμογής Stockpile. Πρόσθεσε, επίσης, ότι συνειδητοποιούν ότι δεν χρειάζεται να είναι πλούσιοι για να επενδύσουν και ότι μπορεί ο καθένας να το κάνει.

Ο Wang σημείωσε ότι ο κόσμος στρέφεται στις διαδικτυακές κοινότητες γιατί δέχεται αρκετή υποστήριξη και καθοδήγηση για τις επενδύσεις του. Η πανδημία και η αυξημένη ανεργία έχουν δώσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στον κόσμο για να κάνει τις έρευνές του.

Οι εφαρμογές όπως η PayPal, η Venmo και η Cash App έχουν κάνει τις αποστολές κρυπτονομισμάτων πολύ εύκολες για τον κόσμο που έχει λογαριασμό. Κάποιες πλατφόρμες έχουν μία χρέωση αλλά εκτός από αυτό μεταφέρονται από τον ένα λογαριασμό στον άλλο σαν μετρητά. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να κάνει κάποιος δώρο μερικές μετοχές, καθώς οι χρηματιστηριακές εταιρείες χρειάζονται τις πληροφορίες του λογαριασμού του ατόμου που θα πάρει το δώρο.

Το Stockpile και το Cash App είναι οι μόνες πλατφόρμες που δίνουν κάρτες δώρου για μετοχές ενώ η Robinhood ανακοίνωσε ότι “είναι κάτι που σίγουρα θα σκεφτεί να κάνει στο μέλλον”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.