ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα εβδομάδων η έκθεση της Fed για τα κρυπτονομίσματα

20:58 - 11 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Θέμα εβδομάδων η έκθεση της Fed για τα κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι η πολυαναμενόμενη έκθεση της Fed για τα κρυπτονομίσματα θα κυκλοφορήσει «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Η τοποθέτηση αυτή του Πάουελ έγινε κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας στις 11 Ιανουαρίου. Ο γερουσιαστής Μάικ Κράπο πίεσε τον Πάουελ σχετικά με την έκθεση, η οποία έπρεπε ήδη να έχει κυκλοφορήσει.

«Η έκθεση είναι πραγματικά έτοιμη να δημοσιευθεί και περιμένω ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», απάντησε ο Πάουελ.

Ωστόσο, αυτή η έκθεση ενδέχεται να μην παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέρη όλες τις απαντήσεις τις οποίες αναζητούν. Ο Πάουελ εξήγησε, «θα είναι περισσότερο μια άσκηση για την αναζήτηση ερωτήσεων που πρέπει να απαντηθούν». Θα δημιουργεί δηλαδή περισσότερο ένα πλαίσιο συζήτησης, παρά θα δίνει οριστικές απαντήσεις.

Η έκθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στις προοπτικές για ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας ή ένα ψηφιακό δολάριο. Η δυνατότητα της Fed να ψηφιοποιήσει το δολάριο έχει αποτελέσει θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης καθώς και για όσους ενδιαφέρονται ευρύτερα για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.  

Στην ίδια ακρόαση, ο Πάουελ αναφέρθηκε στον πληθωρισμό και τόνισε πως η αντιμετώπιση των συνεπειών του μπορεί να γίνει με αύξηση επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.