ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Windows AzureTM και Windows 7 από τη Microsoft

14:33 - 03 Νοε 2008 | Επιχειρήσεις
Στις 27 και 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λος ’ντζελες το Professional Developers Conference 2008 (PDC 2008), το ετήσιο συνέδριο για προγραμματιστές της Microsoft Corporation.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η εταιρία παρουσίασε τα Windows AzureTM, την πρώτη έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και νέες διαδικτυακές εφαρμογές που βασίζονται σε λογισμικό Office. Τα προϊόντα και οι εφαρμογές αυτές αποτελούν μέρος της νέας προσέγγισης της εταιρίας που βασίζεται στην ιδέα του «cloud computing», όπως επίσης και της νέας στρατηγικής Software+Services.

Τα Windows Azure, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, αποτελούν cloud-based υπηρεσίες και συνιστούν τα θεμέλια της Πλατφόρμας Υπηρεσιών Azure (AzureTM Services Platform), πρωτοπορία της Microsoft, που βοηθάει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά λύσεων, από cloud-based εφαρμογές έως εφαρμογές για τα data centers.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, η Microsoft παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο public demo των Windows 7, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέων εφαρμογών και υπηρεσιών για την πλατφόρμα των Windows. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προβεί στη διάθεση μίας πλήρους beta έκδοσης των Windows 7 στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής ενότητας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, οι νέες διαδικτυακές (web) εφαρμογές για το Office.Πρόκειται για πιο «ελαφριές» εκδόσεις των Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint και OneNote που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω οποιασδήποτε συσκευής, επιτρέποντας τη μετάβαση από τη μία συσκευή στην άλλη, χωρίς προβλήματα και με πλήρη συμβατότητα αρχείων δίχως απώλειες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.