ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επιδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

15:02 - 12 Νοε 2008 | Επιχειρήσεις
Πρωτοβουλία για στενή συνεργασία με το ΤΕΜΠΜΕ ανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κων/νος Μίχαλος, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις της Αττικής για τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του EBEA, κ. Κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, κ. Ν. Δομένικος, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη διάθεση ποσού έως 350.000 ευρώ ανά επιχείρηση με ευνοϊκούς όρους.

Συμφωνήθηκε να διοργανωθούν από κοινού ενημερωτικές εκδηλώσεις, αρχικά στις 4 περιοχές των περιφερειακών γραφείων του EBEA (Κορωπί, Μαρούσι, Αργυρούπολη και Περιστέρι) αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν με τις τράπεζες οι λεπτομέρειες του πακέτου χρηματοδότησης, το αργότερο ως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγύηση της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα καλύπτει το 80% δανείων μέχρι 350.000 ευρώ. Η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ δε θα ασκεί ένσταση δίζησης για το εγγυημένο μέρος του δανείου. Για το υπόλοιπο 20% του δανείου για το οποίο δεν εγγυάται η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, η τράπεζα δεν θα αναζητά εξασφαλίσεις από τις επιχειρήσεις.

Η προμήθεια της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα καταβάλλεται απευθείας από την επιχείρηση εφάπαξ κατά την πρώτη εκταμίευση του δανείου και θα ανέρχεται σε 1% της εγγύησης. Η διάρκεια του δανείου, της εγγύησης και της επιδότησης επιτοκίου θα είναι τριετής. Το επιτόκιο των δανείων θα είναι EURIBOR + 2,1 μονάδες.

Η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα επιδοτεί το σύνολο του επιτοκίου σε διάρκεια τριών ετών. Η επιδότηση θα καταβάλλεται στην τράπεζα ανά εξάμηνο από την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου.

Τα δάνεια αυτά δεν δύναται να ξεπερνούν το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρίας των τριών τελευταίων ετών. Προϋπόθεση ώστε οι εταιρίες να είναι επιλέξιμες για την ενίσχυση είναι να έχουν κερδοφορία προ αποσβέσεων τα τρία τελευταία έτη. Η προτεινόμενη συνεργασία αφορά και υφισταμένες εγκρίσεις δανείων κεφαλαίων κίνησης.

Τέλος για τις ανωτέρω περιπτώσεις των υφισταμένων κεφαλαίων κίνησης, η προτεινόμενη συνεργασία συνεπάγεται την άρση εξασφαλίσεων για το δάνειο που εγγυάται η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.