ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το South- East Europe Insurance Conference 2008

19:21 - 16 Δεκ 2008 | Επιχειρήσεις
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το South-East Europe Insurance Conference 2008 στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη Money Conferences, με τη συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και το οποίο παρείχε ενημέρωση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ασφαλιστική αγορά ιδιαίτερα στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσέγγισης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, διενεργήθηκε ανάλυση των παραμέτρων που οδήγησαν στην παρούσα χρηματοοικονομική κρίση, καθώς και αποτίμηση των επιπτώσεων που καθορίζουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στη διοργάνωση απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ενώ μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών συγκατελέγησαν οι ακόλουθοι: ο Δρ. Νίκος Τραυλός, Πρύτανης & Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Χρηματοοικονομική «Καίτη Κυριακοπούλου», ALBA Graduate Business School, ο κος Bram Boon, CEO, ING Ασφαλιστική, ο κος Νότης Βαγιακάκος, CEO, HDI-Gerling Hellas, ο κος Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon Insurance Broker, ο κος Χρήστος Αδαμαντιάδης, CEO, AIG Greece, ο Δρ. Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, ALBA, Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Διαχείρισης, ΕΔΕΚΤ-ΟΤΕ Asset Management και ο κος Γιώργος Ρωμανιάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Παρατηρητήριο Απασχόλησης, Επιστημονικός Σύμβουλος, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν ειδικοί από τον ασφαλιστικό χώρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν και να ανταλλάξουν απόψεις επί των θεμάτων που απασχολούν την ασφαλιστική κοινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Νέο Πλαίσιο Λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών «Solvency II», τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, τα Ομαδικά Συμβόλαια, και τη Σχέση Επιχειρήσεων -Ασφαλιστικών Εταιριών στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Το Συνέδριο απετέλεσε για τους συμμετέχοντες πηγή πολύτιμης ενημέρωσης και δημιουργικού προβληματισμού σχετικά με την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται σήμερα, καθώς και το γενικότερο ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου στο ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο. Κοινή πεποίθηση απετέλεσε η ιδιαίτερη βαρύτητα της ασφαλιστικής δυναμικής στην κατεύθυνση διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας.

Ο Δρ. Νίκος Τραυλός, Πρύτανης & Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Χρηματοοικονομική «Καίτη Κυριακοπούλου», ALBA Graduate Business School, στην ομιλία του με θέμα την πρόσφατη Χρηματοοικονομική Κρίση, ανέλυσε διεξοδικά τα αίτια και τις επιπτώσεις των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων, ενώ προσδιόρισε τόσο τις μακροοικονομικές, όσο και μικροοικονομικές παραμέτρους του νέου περιβάλλοντος στο οποίο καλείται να λειτουργήσει στο εξής το Χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο κος Bram Boon, CEO, ING Ασφαλιστική, αναφερόμενος στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, επεσήμανε το παράδειγμα της Ολλανδίας, το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλά Ευρωπαϊκά Κράτη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης σε συνεργασία με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες, που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία διαχείρισης αποθεματικών, αποτελούν καίριο πυλώνα στήριξης της Κοινωνικής Ασφάλισης σε πλήθος προηγμένων και εξαιρετικά υγιών Οικονομιών.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης, ο κος Χρήστος Αδαμαντιάδης, CEO, AIG Greece, αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της Ασφαλιστικής Αγοράς στη στήριξη της Εθνικής Οικονομίας, εστιάζοντας χαρακτηριστικά στην άμεση ενεργοποίηση του κλάδου για την αποζημίωση των πληγέντων από τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Αναφερόμενοι στο ρόλο των Ασφαλιστικών Εταιριών στο πλαίσιο του Επιχειρείν στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, τόσο ο κος Νότης Βαγιακάκος, CEO, HDI-Gerling Hellas όσο και ο κος Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon A.E. Insurance Broker, τόνισαν τη σημαντική συμβολή των ασφαλιστικών εταιριών στην πορεία εξέλιξης και επέκτασης της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, υπογραμμίσθηκε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ακολουθούν και υποστηρίζουν τους πελάτες τους στα επιχειρηματικά τους πλάνα, θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα των επενδυτικών κινήσεων.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε με την επίτιμη χορηγία του Υπουργείο Ανάπτυξης, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α), του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), της Ένωση Εισηγμένων Εταιριών (Εν.ΕΙΣ.ΕΤ.), καθώς και της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης (BACEE).

Το South-East Europe Insurance Conference 2008 ήταν το πρώτο Κλιματικά Ο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.