ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλιστικές: Λένε ''όχι'' στο κέντρο της Αθήνας

09:29 - 13 Φεβ 2009 | Επιχειρήσεις
Την τελευταία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι ασφαλιστικές να «πληρώνουν» τα σπασμένα του Δεκεμβρίου στις επιχειρήσεις που είχαν ασφαλισμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νουμερο 1 ασφαλιστική εταιρεία της χώρας έχει ήδη αποζημιώσει πάνω από το 60% των ζημιών που της έχουν καταγγελθεί.

Yπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των επεισοδίων υπέστησαν υλικές ζημιές πάνω από 650 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα και με στοιχεία του ΕΒΕΑ, εκ των οποίων 33 καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως το κατάστημα της Sprider επί της Ερμού, της H&M επί της Σταδίου –το οποίο ανήκει στον όμιλο Γλου- και το κατάστημα Πλαίσιο στο Πολυτεχνείο.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες επικαλούμενες τα τελευταία δραματικά επεισόδια αρνούνται με το «γάντι» να δώσουν ανάλογες καλύψεις με αυτές του παρελθόντος. Όπως αναφέρουν πηγές, κάποιες εταιρείες του κλάδου έχουν κάνει άτυπες συμφωνίες μεταξύ τους προκειμένου να στηρίξουν αυτή την τακτική τουλάχιστον για το προσεχές εξάμηνο, έως ότου δηλαδή δουν πως θα κυλήσει η αγορά και το βασικότερο ποια θα είναι η αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων από την Πολιτεία.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.