ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πυρ ομαδόν» κατά των τραπεζών από τους επιχειρηματίες

15:34 - 26 Φεβ 2009 | Επιχειρήσεις
Ανάλγητη συμπεριφορά των τραπεζών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασσιμάτης ενώ εκπρόσωποι των Βιομηχανικών Επιμελητηρίων κάνουν λόγο για κατάχρηση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ από ορισμένες επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια καταγγέλουν ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που παίρνουν τα χρήματα από τις τράπεζες και στη συνέχεια τα επανακαταθέτουν σε αυτές με σκοπό να λάβουν τους τόκους.

Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων όλης της χώρας εξαπέλυσαν ομαδικά «πυρά» κατά των τραπεζών στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνελευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Τόνισαν ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο τα πιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να υποβάλουν τη μικρομεσαία επιχείρηση σε πιστωτική ασφυξία. Εκτιμούν ότι παρά τις 10.000 εγκρίσεις δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ, το πρόγραμμα δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Γ. Κασιμάτης δήλωσε ότι «σε λίγο θα υπάρχουν τράπεζες αλλά όχι επιχειρήσεις» και κάλεσε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος να παρέμβουν ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν επιδεικνύουν κοινωνικό πρόσωπο να αλλάξουν στάση.

Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλος Ραβάνης ανέφερε ότι το 1/3 των επιχειρήσεων στην Αθήνα σκέφτεται να προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ διαπιστώνεται πτώση των παραγγελιών κατά 30% και πτώση του τζίρου κατά 80% σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Οι πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων της χώρας ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενισχύσει τη ρευστότητα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος συνέστησε ψυχραιμία στους επιχειρηματίες, σημείωσε ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ζήτησε ελαχιστοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση δανείων.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.