ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft

16:29 - 22 Μαϊ 2009 | Επιχειρήσεις
Μια νέα διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης θα δώσει στη δημοσιότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το νέο πρόγραμμα θα διαχωρίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε διαφορετικές κατηγορίες. Το λογισμικό θα παραθέτει ένα κατάλογο στα αριστερά όπου θα παρατίθενται οι κατηγορίες σύμφωνα με παλαιότερες αναζητήσεις και συναφή ερωτήματα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Όταν ένας ανταγωνιστής καταφέρνει να έχει την κυριαρχία της Google, είναι σχεδόν αδύνατο να την ακολουθήσεις» εκτιμούν οι αναλυτές. Αυτή η κίνηση θα αποδείξει εάν η Microsoft μπορεί ακόμη να κάνει αυτό που έκανε όταν ήταν νέα, να μπει σε μια αγορά και να συμβαδίσει με αυτούς που ηγούνται. Τότε είχε δείξει ότι δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να επιτύχει κάτι τέτοιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα η Microsoft διεξάγει συζητήσεις με τη Yahoo! προκειμένου να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να ανταγωνιστούν καλύτερα τη Google. Να σημειωθεί ότι η Yahoo έχει τη δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, ενώ η Microsoft έρχεται τρίτη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.