ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός του Dow Jones οι General Motors και Citigroup

18:12 - 01 Ιουν 2009 | Επιχειρήσεις
Τη διαγραφή των μετοχών της General Motors και Citigroup από τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones Industrial Average των αμερικανικών blue chip αποφάσισαν οι αμερικανικές αρχές.

Οι μετοχές των GM και Citigroup θα αντικατασταθούν στον Dow Jones Industrial Average από τις Cisco Systems και Travelers Co., αντίστοιχα από την επόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Οι μετοχές των εταιριών έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 90%.

Η GM, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σήμερα στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για την αναδιάρθρωσή της και η Citigroup, που βρίσκεται εν μέσω προσπάθειας αναδιάρθρωσής της, είναι οι πρώτες εταιρίες μετά της AIG που αφήνουν το δείκτη. Αλλωστε, η πτώχευση της GM στερεί αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στη σύνθεση του δείκτη.

Ήμασταν απρόθυμοι για την αφαίρεση της Citigroup, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται εν μέσω μιας σημαντικής προσπάθειας αναδιάρθρωσης θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του μεριδίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μόλις η τράπεζα ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση της θα είμαστε σε θέση να επανεξετάσουμε την ένταξη της – η Citigroup αποτελεί ένα φημισμένο ίδρυμα, όχι μόνο στη χώρα αυτή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.