ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

www.palo.gr: Η πληρέστερη μηχανή αναζήτησης ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο

18:01 - 16 Ιουν 2009 | Επιχειρήσεις
Η σύγχυση των χρηστών από τον καταιγισμό ειδήσεων καθημερινά στο ελληνικό διαδίκτυο, αποτέλεσε την κεντρική ιδέα γύρω από τη δημιουργία του Palo.gr, μιας μηχανής αναζήτησης ειδήσεων, η μοναδική στην Ελλάδα, που παρέχει εύκολη περιήγηση και οργανωμένη αναζήτηση ειδήσεων, απόψεων και blogs. Από τον Οκτώβριο του 2008, οι Παναγιώτης Τσαντίλας και Ηλίας Χατζής θέλησαν να προσφέρουν μια νέα εμπειρία χρήσης του διαδικτύου, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματική αξιοποίηση των χιλιάδων ειδήσεων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Οι Ειδήσεις Palo αποτελούν μια πρωτότυπη υπηρεσία στην οποία οι τίτλοι όλων των ελληνικών ειδήσεων συλλέγονται και ομαδοποιούνται αποκλειστικά από αλγόριθμους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η υπηρεσία επιτρέπει στους αναγνώστες να διαβάσουν αλλά και να συγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί παρουσιάζουν την ίδια είδηση.

Ο επισκέπτης μπορεί να βλέπει καθημερινά ομαδοποιημένες πάνω από 3.500 ειδήσεις από τα μεγαλύτερα αλλά και από τα πιο άγνωστα ελληνικά ειδησεογραφικά sites, να διαβάσει όλες τις απόψεις των γνωστών δημοσιογράφων αλλά και να διαβάσειτις γνώμες των περισσότερων ελληνικών blogs. Η φιλοσοφία της ιστοσελίδας είναι η προσωποποιημένη παροχή ειδήσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αναγνώστη. Το Palo δεν δημιουργεί περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί τη τεχνολογία για να δημιουργήσει συσχετισμούς και διασυνδέσεις μεταξύ πληροφοριών, που προέρχονται από ειδησεογραφικές πηγές στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να βοηθήσει τους αναγνώστεςνα βρουν εύκολα τις ειδήσεις που αναζητούν. Στο Palo υπάρχουν 6 κύριες κατηγορίες: Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητισμός, Ψυχαγωγία και Επιστήμη καθώς και άλλες 70 υποκατηγορίες. To site εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες κατηγορίες ειδήσεων, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν οποιαδήποτε θεματική ενότητα επιθυμούν κάνοντας χρήση λέξεων-κλειδιών.

Οι πολύτιμες λειτουργίες που προσφέρει το Palo είναι:

- Προσωποποίηση & εξατομίκευση περιεχομένου

- Ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email alerts) που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ειδήσεις για θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τον οργανισμό ή την εταιρεία σας, τους ανταγωνιστές σας, συγκεκριμένους κλάδους, ομάδες ή πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν.

- Προβλέψεις για θέματα επικαιρότητας

- Αρχείο ειδήσεων

- Σχολιασμός ειδήσεων

- Πολλαπλές απεικονίσεις (ειδήσεις, εικόνες, απόψεις, blogs)

- RSS για 70 κατηγορίες & υποκατηγορίες

Οι άνθρωποι του Palo δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση των Ελλήνων επισκεπτών, που από τη πρώτη στιγμή έδειξαν ότι το Palo είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινότητά τους. Μέχρι σήμερα η ιστοσελίδα τους έχει δεχθεί πάνω από 600.000 επισκέψεις στους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας της ενώ ο Μάιος είχε 92% περισσότερες επισκέψεις από τον Απρίλιο.

Στοιχεία Επισκεψιμότητας Μάιος (Απρίλιος) 2009

Μοναδικοί Επισκέπτες: 162.551 (+66%)

Επισκέψεις: 247,429 (+92%)

Εμφανίσεις (page views): 421.493 (+95%)

Μέσος αριθμός εμφανίσεων/ επίσκεψη: 1,9 (0%)

Μοναδικοί επισκέπτες την 29/5/2009: 7.762

Επίσης στο Palo έχουν διαφημιστεί μέχρι σήμερα:

KPMG, Alpha Bank, Forthnet, Hol, Wind, Tellas, Τράπεζα Κύπρου, ΣΚΑΪ, Marfin Egnatia Bank, La Redoute, ETE.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όπως δήλωσε ο κύριος Παναγιώτης Τσαντίλας: «To site εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες κατηγορίες ειδήσεων και νέων πηγών, περιλαμβανομένων νέων sites,& blogs. Η εξέλιξη του Palo αποτελεί μια αέναη διαδικασία για μας. Όσο περισσότερο περιεχόμενο θα υπάρχει στο ελληνικό διαδίκτυο τόσο πιο χρηστική θα γίνεται η υπηρεσία μας. Τα νέα εργαλεία που ετοιμάζουμε έχουν σχέση τόσο με τον τρόπο παρουσίασης και αναζήτησης των ειδήσεων όσο και με νέο περιεχόμενο. Αυτή άλλωστε είναι και η μεγάλη μας συνεισφορά στο ελληνικό διαδίκτυο, η διαφορετική παρουσίαση κι αναζήτηση όλων των ειδήσεων του ελληνικού διαδικτύου. Mέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν προστεθεί τουλάχιστον 4 νέες κατηγορίες περιεχομένου και θα παρουσιαστούν 2 νέοι τρόποι αναζήτησης περιεχομένου πρωτοποριακοί για τους Έλληνες αναγνώστες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.