ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρότυπη μονάδα παραγωγής παγωτού και γλυκισμάτων από την Κayak

16:12 - 17 Ιουν 2009 | Επιχειρήσεις
Mε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υλοποιώντας επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,2 εκατ. ευρλω η ελληνική εταιρεία Κayak, διαθέτει πλέον μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής παγωτού και γλυκών, διατηρώντας, ωστόσο, αναλλοίωτη τη μοναδική φιλοσοφία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Το νέο εργοστάσιο της Κayak με παραγωγική δυναμικότητα 600- 700 τόνων παγωτού ετησίως, έχει συνολική επιφάνεια 1.600m2 και διαθέτει 2 ξεχωριστούς χώρους: αποκλειστικό χώρο παρασκευής παγωτού και την patisserie Kayak για την παρασκευή των γλυκών Kayak. Παράλληλα, το νέο εργοστάσιο διαθέτει ειδικό εργαστήριο Research & Development και Χημείο, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και νέων πρωτότυπων γεύσεων.

Η νέα παραγωγική μονάδα της Kayak αποτελείται από ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής με εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα των προϊόντων και αυξάνουν σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής. Eιδικά για την παραγωγή παγωτού, το νέο μηχάνημα παστερίωσης διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία, με δυνατότητα παστερίωσης 36 τόνων παγωτού και την ταυτόχρονη παραγωγή παράλληλων γεύσεων, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής και υψηλά standards για το συνεχή έλεγχο της διαδικασίας. Στη συνέχεια το μίγμα παγωτού μεταφέρεται στα υπερσύγχρονα σιλό ωρίμανσης, όπου παραμένει για 4 ώρες για να «δέσουν» τα συστατικά του, ενώ με το μηχάνημα διόγκωσης το παγωτό (freezer) αποκτά τη minimum δυνατή διόγκωση. Η διαδικασία της παραγωγής ολοκληρώνεται με τη συσκευασία του παγωτού, η οποία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και έχει τη δυνατότητα συσκευασίας 1.5 τόνουπαγωτού την ώρα.

Στη μονάδα παραγωγής των γλυκών παρασκευάζονται γλυκά με φρέσκα, αγνά υλικά σπιτικές συνταγές και χωρίς την επέμβαση καμίας μηχανής. Εκτός από παραδοσιακά γλυκά παρασκευάζεται και η ξεχωριστή collection Kayak by Pierre Hermé, αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας του διάσημου Γάλλου ζαχαροπλάστη με την Kayak.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Ιδρυτής της Kayak κ. Γιώργος Σταυρίδης: «Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος που αποδεικνύει τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της Κayak. Ξεκινήσαμε πριν από 13 περίπου χρόνια ως μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία και σήμερα περνάμε σε μια νέα εποχή θέτοντας μεγαλύτερους στόχους για το μέλλον.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα παραγωγική μονάδα της Κayak έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας ISO22000 και ISO9000/22000, επιβεβαιώνοντας τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές που τηρούνται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων Kayak.

H Κayak είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία με σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών κατά την τελευταία πενταετία. Για τη χρήση 2008, η Κayak συνέχισε τη σταθερή ανοδική της πορεία που έχει οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό του κύκλου εργασιών της (από 2,14 εκατ. ευρώ το 2003 στα 4,51 εκατ. ευρώ το 2008).Κατά την χρήση αυτή η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 10% που τελικά ανήλθε στα 4,51 εκατ. ευρώ.Παράλληλα αύξησε και τα κέρδη της κατά 17%που ανήλθαν στα 988.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 22% του κύκλου εργασιών.

Σήμερα, η εταιρεία ΚΑΥΑΚ παράγει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων αυθεντικού gourmet παγωτού και γλυκισμάτων συνδυάζοντας παραδοσιακές αξίες και συνταγές με εκσυγχρονισμένες μεθόδους παραγωγής. Διαθέτει 2 καταστήματα σε Αθήνα (Κηφισιά, Κασσαβέτη 10 & Κυριαζή 40) και Μύκονο (Θέση Ματογιάννια), ενώ τα προϊόντα ΚΑΥΑΚ διατίθενται στα Α.Β Βασιλόπουλος, στo “Φίλιον’” (Κολωνάκι), στο Degustation (Πλατεία Κολωνακίου), στο Apogée (Κολωνάκι) και σε επιλεγμένα εστιατόρια και cafés.

Πρότυπη μονάδα παραγωγής παγωτού και γλυκισμάτων από την  Κayak

Mε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υλοποιώντας επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,2 εκατ. ευρλω η ελληνική εταιρεία Κayak, διαθέτει πλέον μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής παγωτού και γλυκών, διατηρώντας, ωστόσο, αναλλοίωτη τη μοναδική φιλοσοφία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Το νέο εργοστάσιο της Κayak με παραγωγική δυναμικότητα 600- 700 τόνων παγωτού ετησίως, έχει συνολική επιφάνεια 1.600m2 και διαθέτει 2 ξεχωριστούς χώρους: αποκλειστικό χώρο παρασκευής παγωτού και την patisserie Kayak για την παρασκευή των γλυκών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.