ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημερωτική ημερίδα της Visa Hellas για εκπροσώπους της ΕΛΑΣ

18:18 - 06 Ιουλ 2009 | Επιχειρήσεις
Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος, η Visa Hellas πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Η Απάτη του Μέλλοντος». Εκπρόσωποι της Visa Europe αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Βρετανικής Αστυνομίας, ενημέρωσαν τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα νεώτερα στην καταπολέμηση της απάτης με κάρτες πληρωμών, καθώς και τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον.

Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος της Visa Hellas και Διευθυντής Διευθύνσεως Καρτών & Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστης Alpha Bank, και ο Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Visa Europe στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Piet Lakeman, Certified Fraud Examiner, από το τμήμα Διαχείρισης Κινδύνου της Visa Europe, μίλησε για τη σημασία της ασφάλειας των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και τη δέσμευση της Visa Europe για τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφαλείας του δικτύου της Visa, καθώς και για την καταπολέμηση και πρόληψη της απάτης.

Στη συνέχεια, ο Detective Chief Inspector John Folan, διοικητικής της υπηρεσίας Dedicated Cheque & Plastic Crime Unit (DCPCU) της Βρετανικής Αστυνομίας – της μονάδας που εξειδικεύεται σε περιστατικά απάτης με κάρτες πληρωμών και επιταγές – μίλησε για τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η Βρετανική Αστυνομία, αλλά και τις πλέον εξελιγμένες μορφές απάτης. Την ημερίδα έκλεισε ο Nick Webber, συν-ιδρυτής της CELT Limited, μίας εταιρείας πραγματογνωμόνων που συνεργάζεται στενά με την αγγλική αστυνομία και τις τράπεζες, σε θέματα που αφορούν απάτες με κάρτες πληρωμών, ΑΤΜ και διαδικτυακές συναλλαγές, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε απάτες με κάρτες.

Ο Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος της Visa Hellas και Διευθυντής Διευθύνσεως Καρτών της Alpha Bank, δήλωσε: «Η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τη Visa Hellas. Γι’ αυτό το λόγο, η συνεργασία μας με την Ελληνική Αστυνομία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώσαμε την ημερίδα αυτή με σκοπό την ενημέρωση αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις νέες μεθόδους απάτης, τις προκλήσεις του μέλλοντος και τους τρόπους καταπολέμησης των φαινομένων αυτών. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλύπτοντας τις ανάγκες του Τμήματος για ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα που αφορούν την παιδική εκμετάλλευση μέσω του διαδικτύου.»

Ο Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Visa Europe στην Ελλάδα, σχολίασε σχετικά: «Η Visa Europe έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κατόχων καρτών και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις νέες τεχνολογίες και προϊόντα που αναπτύσσουμε, με στόχο τη διαφύλαξη των συναλλαγών και των δεδομένων των κατόχων καρτών. Σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία έχει σταθεί εξαιρετικός αρωγός στο έργο μας για την καταπολέμηση και πρόληψη του φαινομένου της απάτης με κάρτες πληρωμών. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να συμβάλουμε στο δύσκολο έργο της Αστυνομίας, με πρωτοβουλίες όπως η σημερινή.»

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.