ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΕΔΥ: ''Casus belli'' η αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών

12:53 - 09 Ιουλ 2009 | Επιχειρήσεις
«Casus belli» χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ τυχόν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο. Ακόμη προειδοποίησε για την κακή οικονομική πορεία των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και αναζητεί επειγόντως 670 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του, καθώς εκτιμάται ότι εκκρεμούν περισσότερες από 15.600 αιτήσεις για το εφάπαξ.

Το Ταμείο χορηγεί αυτή τη στιγμή το εφάπαξ μετά την πάροδο 17 μηνών από την υποβολή της αίτησης. Ωστόσο, στο τέλος του καλοκαιριού υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, οπότε ο χρόνος έκδοσης του βοηθήματος αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΔΕΔΥ προτείνει τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και απορρίπτει κάθε πρόταση της κυβέρνησης για τη σύναψη δανείου από το Ταμείο.
 
Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει βρεθεί σε αντίστοιχο οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται, με την κυβέρνηση να επιλέγει ως λύση την περικοπή των μέχρι πρότινος ιατρικών εξετάσεων που καλύπτονταν από το συγκεκριμένο Ταμείο.
 
Εν τω μεταξύ, λόγω της στάσης πληρωμών από τον ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς,οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής, Πειραιά, Δωδεκανήσου και Κρήτης προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα οφειλόμενα, που φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.