ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Έδωσαν τα χέρια Microsoft και η Yahoo!

13:38 - 29 Ιουλ 2009 | Επιχειρήσεις
Έδωσαν τα χέρια Microsoft και η Yahoo σχετικά με τους όρους της πολυαναμενόμενης συνεργασίας τους στην online αναζήτηση και διαφήμιση, στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να ανταγωνιστούν καλύτερα την Google, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο. Η συμφωνία είναι διάρκειας 10 ετών

Η Microsoft δε θα πληρώσει προκαταβολική προμήθεια στην Yahoo και το επίκεντρο της συμφωνίας αφορά στην διανομή των εσόδων μεταξύ των δύο εταιριών. Οι δύο εταιρίες πραγματοποιούσαν μήνες διαπραγματεύσεων για τη συνεργασία τους στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σύμφωνα με την τωρινή συμφωνία, η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η Bing, θα τροφοδοτεί τις αναζητήσεις της Yahoo, ενώ η Yahoo θα διαχειρίζεται τις διαφημιστικές πωλήσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία Microsoft.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει την Yahoo πέρσι αλλά η προσφορά της ύψους 47,5 δισ. δολ. απορρίφθηκε, ενώ και η προσπάθεια της Yahoo να εξασφαλίσει συμφωνία διαφήμισης αναζήτησης με την Google «κόλλησε» καθώς συνάντησε εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Yahoo, η οποία εμφανίζει πτώση πωλήσεων για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, προσβλέπει στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων από τη συνεργασία. Η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικών στον κόσμο επιθυμεί την αύξηση του αριθμού των χρηστών της Bing, η οποία κατέχει οκτώ φορές μικρότερο μερίδιο αγοράς από την Google στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.