ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίοδος ισχνών αγελάδων για τις παιχνιδομηχανές

10:54 - 31 Ιουλ 2009 | Επιχειρήσεις
Έντονες πιέσεις για μείωση των τιμών των προϊόντων τους δέχονται οι Nintendo και Sony, οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες που κατασκευάζουν κονσόλες παιχνιδιών, καθώς οι πωλήσεις του Wii σημείωσαν κάμψη για πρώτη φορά, ενώ αυτές του PlayStation 3 υποχώρησαν σε χαμηλό δύο ετών.

Οι μετοχές της Nintendo βρέθηκαν σε χαμηλό τριών μηνών ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι πωλήσεις του Wii υποχώρησαν 57% και τα κέρδη κατά 61%. Από την πλευρά της η Sony ανακοίνωσε ζημιές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο καθώς οι πωλήσεις του PlayStation 3 διαμορφώθηκαν στο -31%. Αλλά και η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πούλησε 1,2 εκατ. κονσόλες Xbox 360 στο περασμένο τρίμηνο, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Howard Stringer και ο πρόεδρος της Nintendo Satoru δέχονται συνεχώς εκκλήσεις από τις λιανοπωλητές για μείωση των τιμών καθώς η ύφεση πιέζει τις καταναλωτικές δαπάνες. Από την πλευρά του βέβαια ο Stringer υποστηρίζει «χάνω χρήματα για κάθε PlayStation που κατασκευάζω.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.