ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IiG: Ελκυστική η προοπτική επέκτασης στη ΝΑ Ευρώπη για τις εταιρείες τεχνολογίας

15:42 - 04 Αυγ 2009 | Επιχειρήσεις
O Οργανισμός Invest in Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), σε επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στο Λονδίνο και το Καίημπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής, τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με σημαντικές αγγλικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλικές επιχειρήσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το ενδεχόμενο επέκτασης σε νέες αγορές. Η Ελληνική αγορά ΤΠΕ, συνδυάζοντας ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης και ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα, προσφέρει δυνατότητες πραγματοποίησης έργων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Η πολιτισμική και γεωγραφική εγγύτητα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, καθιστούν την πρώτη ελκυστικό προορισμό σε σχέση με χώρες της ’πω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες αποτέλεσαν κύριο προορισμό επενδύσεων ΤΠΕ τα τελευταία χρόνια, όπως τόνισαν στελέχη των Αγγλικών επιχειρήσεων στις πραγματοποιηθέντες συναντήσεις.

Η στροφή προς τις υψηλές τεχνολογίες, κυρίως στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής (2006-2013) έχει οδηγήσει στην βελτίωση των περισσότερων δεικτών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στον κλάδο, καθώς τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας υιοθετούν ολοένα τη χρήση των ΤΠΕ.Ο Οργανισμός Invest in Greece θα συνεχίσει τις δράσεις του στην διεθνή αγορά ΤΠΕ, επισημαίνοντας ευκαιρίες και προσφέροντας υποστήριξη με μελλοντικές αποστολές και ημερίδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.