ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΕΡ: Ολοκλήρωση οδικού έργου στη Μαδαγασκάρη

17:02 - 05 Αυγ 2009 | Επιχειρήσεις
Έργο κατασκευής της εθνικής οδού RN12 στη νοτιοανατολική πλευρά της Μαδαγασκάρης ολοκλήρωσε και παρέδωσε πρόσφατα σε χρήση η τεχνική εταιρία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίωση, πρόκειται για το πρώτο έργο που ανέλαβε στην αφρικανική αυτή χώρα η ελληνική κατασκευαστική επιχείρηση, η οποία θα επιδιώξει να αναπτύξει περαιτέρω την παρουσία της στη περιοχή.

Ο οδικός άξονας RN12, τα εγκαίνια του οποίου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης Andry Rajoelina, έχει μήκος 88 χιλιόμετρα, κόστισε περί τα 15 εκατ. ευρώ (το έργο χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και μειώνει το χρόνο της διαδρομής από την πόλη Irondo στη πόλη Manakara στη μιάμιση ώρα από περίπου επτά ώρες που απαιτούνταν πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της κατασκευής η εταιρία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ χρησιμοποίησε ως εργατικό δυναμικό περί τους 600 κατοίκους της περιοχής.

Η ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εργοληπτικές επιχειρήσεις της 6ης τάξης του ΜΕΕΠ, με κύκλο εργασιών που άγγιξε πέρυσι τα 109 εκατ. ευρώ και ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 200 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το προσεχές διάστημα, καθώς η ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ πρόκειται να υπογράψει σύντομα τρεις νέες συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 32,2 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, έχει αναδειχτεί μειοδότρια και προσωρινήανάδοχος για τα έργα κατασκευής του φράγματος Σολέας στη Κύπρο (προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ και σε κοινοπραξία με τοπική εταιρία), των μετρικών – ρυθμιστικών σταθμών φυσικού αερίου της ΔΕΣΦΑ (αξίας 8,7 εκατ. ευρώ) και ενός οδικού έργου στην Αλβανία (προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ).

Πρόσφατα, εξάλλου, υπέγραψε δύο συμβάσεις για έργα με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα για την κατασκευή του φράγματος Φιλιάτρινο σε κοινοπραξία με την Intrakat, αλλά και για υπεργολαβικές εργασίες στον άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) για λογαριασμό της ισπανικής Ferrovial Agroman SA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.