ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΒΕΕ: Τραγικά τα στοιχεία για την επιχειρηματικότητα!

09:01 - 09 Σεπ 2009 | Επιχειρήσεις
Τραγική είναι η εκόνα της επιχειρηματικότητα ανά την Ελλάδα αφού σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων σε 34 επιμελητήρια, μειώθηκαν δραστικά, παρά το γεγονός οι νέες εγγραφές στα επιμελητήρια το 2009 συνδέονται άμεσα και με τα προγράμματα επιχορήγησης νέων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ, τα οποία έχουν τριπλασιαστεί.

Τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας δείχνουν ότι η αναλογία νέων επιχειρήσεων προς εκείνες που κλείνουν παραμένει θετική, αλλά μειώθηκε από 1,59 σε 1,48.

Σε 10 Επιμελητήρια, όμως, οι διαγραφές επιχειρήσεων υπερβαίνουν το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009, οι εγγραφές έφτασαν τις 28.877, οι διαγραφές τις 19.518. Παρά την ταυτόχρονη μείωση των διαγραφών, το ποσοστό μεταβολής παραμένει αρνητικό, κατά 3.524 επιχειρήσεις (σε ποσοστό η καθαρή μεταβολή στα μητρώα μειώθηκε κατά 27,7%).

Τα επιμελητήρια που εμφανίζουν περισσότερες διαγραφές από νέες εγγραφές βρίσκονται σε Πειραιά, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Κεφαληνία και Ιθάκη, Λακωνία, Καρδίτσα, Έβρο αλλά και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι αν οι διαγραφές ξεπεράσουν τις νέες εγγραφές στο σύνολο της χώρας «θα μιλάμε για πραγματική οικονομική κατάρρευση και έκρηξη του ποσοστού ανεργίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.