ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια αντίδραση στο Χ.Α., μετά την υποβάθμιση της Fitch

12:58 - 23 Οκτ 2009 | Επιχειρήσεις
Ψύχραιμα αντιδρά η εγώρια χρηματιστηριακή αγορά, έπειτα από δύο μέρες ρευστοποιήσεων. Οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις συνεχίζουν να αντιδρούν και οι αγοραστές επέστρεψαν στον τραπεζικό κλάδο, χωρίς όμως, να σημαίνει αυτό ότι ταυτόχρονα δεν κατοχυρώνονται και θέσεις. Αυτά, σημειωτέον, συμβαίνουν μία μέρα μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch. Πάντως, καλό είναι το κλίμα και στις αγορές της Ευρώπης με όλους τους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να σημειώνουν κέρδη περίπου κατά 1%.

Τα κέρδη για το γενικό δείκτη ανέρχονται σε 0,6%, στις 2.828 μονάδες, με τις συναλλαγές στα 60 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, 74 μετοχές ενισχύονται, έναντι 63 που υποχωρούν και 34 παραμένουν αμετάβλητες. Από τον 20άρη, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ενισχύονται μεν, συγκρατημένα δε, καθώς από τη μία υπάρχουν εντολές αγορών και από την άλλη πιέσεις, έπειτα από τα ράλι του τελευταίου εξαμήνου. Σημειωτέον, ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αντανακλάται κυρίως στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Κέρδη 1,38% για το Τ.Τ., 1,35% για την Alpha και 1,15% για την ΕΤΕ, με σσυγκρατημένους όγκους συναλλαγών. Οι διακυμάνσεις στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές είναι οριακές, ενώ διευρύνονται οι απώλειες σε ΕΛΠΕ, Motor Oil και Ελλάκτωρ. Συγκρατημένη είναι η αντίδραση και σε μιά σειρά άλλες μετοχές, όπως Alapis, Eλαβάλ, ΕΥΑΘ και Folli. Κέρδη 19,81% για τη Medicon, έπειτα από τις πληροφορίες που θέλουν η κυβέρνηση να προοχωρεί στην αποπληρωμή των χρεών που έχουν τα νοσοκομεία.   

Σ.K.X.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.