ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Δ.: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αντίδρασης λέει η Emporiki Bank

12:15 - 04 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Αν διατηρηθεί η θετική τεχνική εικόνα των διεθνών αγορών, είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί σταδιακά η ανοδική κίνηση, προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 2.545 - 2.580 μονάδων υποστηρίζει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση για το Γενικό Δείκτη.

«Τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν από την τελευταία μας ανάλυση, ο ΓΔ σημείωσε αξιόλογη ανοδική αντίδραση, αφού από τα πρόσφατο χαμηλό των 2.164,11 μονάδων (27/11), στη συνεδρίαση της Πέμπτης σημείωσε (ενδοσυνεδριακά) υψηλότερη τιμή στις 2.480,75 μονάδες, υποχωρώντας όμως στη συνέχεια χαμηλότερα των 2.400 μονάδες», αναφέρει ο αναλυτής της Emporiki Bank. Το γεγονός ότι η ανοδική αντίδραση συνδυάστηκε με σταδιακή μείωση του όγκου των συναλλαγών, δημιούργησε τις κατάλληλες «προϋποθέσεις» για το απότομο γύρισμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η Emporiki Bank διατηρεί την άποψη που εξέφρασε και την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή ότι η ευρύτερη περιοχή των 2.450 μονάδων (όρια καθοδικής γραμμής τάσης και διόρθωση 50% του τελευταίου πτωτικού κύματος) μπορεί να αποτελέσει βραχυχρόνια τοπική κορυφή. Αν στη συνέχεια δημιουργηθεί μια βραχύβια παλινδρόμηση τιμών μεταξύ των 2.450 και 2.350 μονάδων, θα το εκλάβει ως σχηματισμό διατήρηση της ανοδικής τάσης (ανοδική σημαία) και θα αναμένει σταδιακή επέκταση της ανοδικής κίνησης προς τις 2.545 και 2.580 μονάδες. Σε αυτή την ζώνη τιμών θεωρεό ότι εξαντλούνται τα περιθώρια ανόδου για τον ΓΔ για τις προσεχείς εβδομάδες, εκτός κι αν αλλάξει δραματικά η εικόνα του Dow Jones και του Dax, οι οποίοι κινούνται κοντά στα υψηλά έτους, κοντά σε ισχυρές αντιστάσεις.

 Αντίθετα αν υπάρξει υποχώρηση χαμηλότερα των 2.350 μονάδων, η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει αν θα δημιουργηθεί σχηματισμός double bottom στη περιοχή των 2.200 - 2.100 μονάδων ή θα συνεχισθεί η πτώση προς τις επόμενες ισχυρές (μεσοπρόθεσμα) στηρίξεις των 2.103- 2.071 μονάδων.

Επαναλαμβάνει ότι με τις τρέχουσες ενδείξεις, το κυρίαρχο σενάριο για το επόμενο τρίμηνο, είναι η παλινδρόμηση του ΓΔ ανάμεσα στις 2.580 και τις 2.100 μονάδες. Η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1.950 μονάδων.

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd ετοιμάζεται να ακυρώσει το σήμα πωλήσεων αλλά πρέπει τι επόμενες συνεδριάσεις να κινηθεί ανοδικά ο ΓΔ ώστε να δοθεί long signal. Ο Momentum (14ημ) παραμένει αρνητικός, αλλά σε οριακά επίπεδα. Τέλος ο RSI 14ημ (κάτω γράφημα) απομακρύνθηκε πλέον από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, κινούμενος σε ουδέτερα επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.