ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο στη Μηχανική από τον Νομάρχη Αχαΐας

09:30 - 07 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλου, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, στην εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ, με αφορμή τη λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και επεξεργασίας αδρανών υλικών στον κόμβο Κ5 της Περιμετρικής Πατρών.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα, σύμφωνα με τη Νομαρχία, δεν κατείχε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων αλλά και σχετική άδεια λειτουργίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικόπουλο «...για την συγκεκριμένη περίπτωση εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης, αλλά η εταιρεία ποτέ δεν προσκόμισε στις Υπηρεσίες της Νομαρχίας τις απαιτούμενες άδειες, χώρια που προκλητικά συνεχίζει την λειτουργία του συγκεκριμένου συγκροτήματος ακόμα και σήμερα. Η επιβολή προστίμου δεν είναι αυτοσκοπός για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Κύριο μέλημα μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, αλλά όταν δεν συμμορφώνονται κάποιοι ,το πρόστιμο είναι μονόδρομος. Θέλω τα έργα να εκτελούνται με σεβασμό προς τον πολίτη και όχι το αντίθετο. Η Νομαρχία δεν είναι μηχανισμός προστίμων ,αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, δυστυχώς. Και την προηγούμενη εβδομάδα βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που δεν σέβονται το περιβάλλον, τους δίπλα τους, τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα κοινωφελή έργα δεν πρέπει να γίνονται επί ζημία του περιβάλλοντος, γιατί έτσι ακυρώνεται ο σκοπός τους και η ουσία τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.