ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αγοράζουμε σε ορίζοντα εξαμήνου"

16:41 - 09 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Σταδιακές τοποθετήσεις σε ορίζοντα εξαμήνου συστήνει ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ΑΕΔΑΚ κ. Α. Ξενόφος. Ο κ. Ξενόφος δηλώνει ότι, "η Ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά και η αγορά ομολόγων το τελευταίο ενάμιση μήνα εμφανίζει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα.

Η έντονα προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού και κατ΄επέκταση του χρέους του Ελληνικού Κράτους, σε συνδυασμό με μια 6μηνη περίοδο εντυπωσιακών αποδόσεων τόσο για τις μετοχές στο ΧΑ όσο και για του ομολογιακούς τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, απετέλεσαν το κατάλληλο “κοκτέιλ” ώστε να βιώνουμε σήμερα έντονη πτώση στις τιμές των παραπάνω αξιών.

Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Τραπεζικός κλάδος, η ατμομηχανή του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, δίνει τα τελευταία τρίμηνα, με συνέπεια, θετικά μηνύματα αναφορικά με την διαχείριση και των δύο πλευρών των ισολογισμών των Τραπεζών, καταγράφοντας ιστορικά κέρδη προ προβλέψεων και επιδεικνύοντας την δέσμευση τους για ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Επιπρόσθετα είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης για βελτίωση των στρεβλώσεων στην Ελληνική οικονομία και η προσπάθεια να εδραιωθεί σταδιακά μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.

Στην βάση των παραπάνω, υπογραμμίζοντας την σημαντική διόρθωση 30%-40% περίπου που καταγράφουν ήδη οι Τραπεζικοί τίτλοι από τα υψηλά επίπεδα τιμών που βρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2009 και την σημαντική διεύρυνση των περιθωρίων δανεισμού των Κρατικών Τίτλων από 120 περίπου μονάδες βάσης στις 250 μονάδες βάσης σήμερα 9.12.2009, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον τιμών που συνηγορούν υπέρ μιας στρατηγικής σταδιακών τοποθετήσεων στο βάθος των επόμενων 6 μηνών".   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.