ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δε θα αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει λέει η UBS

11:30 - 10 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Παρά τα μεγάλα μακροοικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, οι οικονομολόγοι της UBS δεν πιστεύουν πως θα αφήσουν τη χώρα να πτωχεύσει. Είναι απίθανο η ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ακόμα και αν η χώρα υποβαθμιστεί και από άλλο οίκο αξιολόγησης.

Ανεξάρτητα από το αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει, το πρόβλημα έρχεται να θυμίσει τα δύσκολα θέματα που υπάρχουν στην καρδιά στης Ευρώπης. Ο οίκος δεν είναι οπαδός του USD carry trade και σε ένα κόσμο που η ανάπτυξη βελτιώνεται με αργό ρυθμό θα προτιμούσε να είναι short στο ευρώ και τη λίρα Αγγλίας έναντι νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Η Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και είχε απόδοση χειρότερη των άλλων αγορών από τη μέρα που υπήρξε το θέμα του Dubai. Μια ματιά στο μακροοικονομικό προφίλ της χώρας εξηγεί το γιατί σημειώνει ο οίκος. Ο οίκος αναφέρει το έλλειμμα και τα άλλα μακροοικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα και σημειώνει πως οι αναλυτές του συμφωνούν στο ότι οι αρχές της Ευρωζώνης δε θα αφήσουν την κατάσταση να φύγει από τα χέρια τους.

Μία πτώχευση της Ελλάδας θα δημιουργούσε φόβους και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και άρα θα μπορούσαν να πτωχεύσουν και αυτές μία εξέλιξη που θα υπονόμευε το σύνολο του ευρωπαϊκού project.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.