ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουρλούμης: «Δικό μου θέμα το πότε θα φύγω απ' τον ΟΤΕ»...

15:36 - 15 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Ευχής έργο θα ήταν η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΤΕ και να ανακοινώσει αν προτίθεται και πότε να προχωρήσει στην αλλαγή των μελών του Δ.Σ. Αυτό υποστήριξη πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο ίδιος προτίθεται να παραμείνει στο τιμόνι του Οργανισμού, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προθέσεις του.
Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο των μελών του Δ.Σ. που έχουν οριστεί από το Δημόσιο, καθώς όπως υποστήριξε τα μέλη αυτά είναι που πρέπει να ελέγχουν αν υλοποιείται σωστά ή όχι η συμφωνία μετόχων με την Deutsche Telecom. Πάντως, χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο η σημερινή κυβέρνηση να τον στηρίξει για τη θέση του προέδρου του ΟΤΕ. Εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε ο κ. Βουρλούμης το ζήτημα της έκτακτης εισφοράς που επέβαλε η κυβέρνηση στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τόνισε ότι περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το πως θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος προκειμένου να ξεκαθαρίσει και ο ΟΤΕ τις επόμενες κινήσεις του.

Πάντως, όπως υποστήριξε θα ήταν παράλογο ο ΟΤΕ ως μητρική εταιρεία να κληθεί να πληρώσει έκτακτη εισφορά και για τα μερίσματα που εισπράττει από τις θυγατρικές του εταιρείες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO του ΟΤΕ η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ομολόγων δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου τον Οργανισμό. Κι αυτό διότι μέσα στο 2010 ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να δανειστεί, όπως ξεκαθάρισε και ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου κ. Ι. Αϊβάζης. Ο ίδιος τόνισε ότι το μέσο κόστος δανεισμού του ΟΤΕ είναι 4,8%, ποσοστό που θεωρείται από τα καλύτερα στην αγορά. 

Για το θέμα της εισαγωγής της ΟΤΕ Ακινήτων στο Χ.Α., αυτό σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο του 2010, ενώ ερωτώμενος για πιθανές εξαγορές ο κ. Βουρλούμης απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να ανοιχθεί σε νέες αγορές. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ να μεταφέρει μέρος των διαθέσιμών του σε τράπεζα εκτός Ελλάδας, ενώ δεν αποκάλυψε τις προθέσεις της εταιρείας σχετικά με τη μερισματική πολιτική του 2010.

Θ.Τσ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.