ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΦΑ: Παραιτήσεις και καταγγελίες κατά της διοίκησης Μαυρομάτη

14:29 - 22 Ιαν 2010 | Επιχειρήσεις
Καταγγελίες για παράνομες ενέργειες της διοίκησης, και παραιτήσεις, χαρακτηρίζουν πλέον τη λειτουργία του ΔΕΣΦΑ που το τελευταίο διάστημα διέρχεται πλέον σοβαρή κρίση. Τελευταίο επεισόδιο είναι η επιστολή καταπέλτης από τον αντιπρόεδρο του ΔΕΣΦΑ Νικόλαο Πευκιανάκης που παραιτείται κατηγορώντας για παράνομες και αντιδεοντολογικές ενέργειες τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Μαυρομάτη.

Με την επιστολή αυτή που έχει κοινοποιηθεί στην αρμόδια υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, ο κ. Πευκιανάκης κάνει λόγο για ενέργειες του προέδρου που εκφεύγουν της νομιμότητας και του καταστατικού της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες ημέρες πρόσφατο ανυπόγραφο δελτίο τύπου του ΔΕΣΦΑ καταφερόταν ευθέως εναντίον των αποφάσεων και των γνωμοδοτήσεων της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς του φυσικού αερίου. Τόσο ο κ. Πευκιανάκης λοιπόν όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. διαχώρισαν τη θέση τους με τις θέσεις που διατυπώνονται στο δελτίο.

Διαχώρισαν τη θέση τους κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ, τέσσερα μέλη και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Μπερδελής, αρνήθηκαν να εγκρίνουν, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Π. Κανελλόπουλου, τις παρεχόμενες εξουσιοδοτήσεις προς τον πρόεδρο.

Το επιχείρημά τους ήταν ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειές του και η εν γένει συμπεριφορά του δεν τους επιτρέπει να τον εμπιστευθούν να διοικήσει την εταιρεία. Έτσι, ο κ. Μαυρομάτης, με 5 από τα 7 συνολικά μέλη του Δ.Σ. να καταφέρονται εναντίον του, υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα παρότι συμπεριλαμβανόταν στην ήδη διανεμειθήσα ημερήσια διάταξη.

«Συντάσσετε ερήμην μας δελτία τύπου»

Σύμφωνα με την επιστολή του πρώην αντιπροέδρου του ΔΕΣΦΑ κ. Πευκιανάκη, το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς και στο οποίο ο ΔΕΣΦΑ έπαιρνε θέση εναντίον της ΡΑΕ που εποπτεύει τη λειτουργία της αγοράς, συντάχθηκε και διανεμήθηκε ερήμην των μελών του Δ.Σ. Τα τελευταία μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια επιστολή, πληροφορήθηκαν την ύπαρξή του από τις εφημερίδες. Σαν εμπνευστή δε του δελτίου, «φωτογραφίζεται» ο κ. Μαυρομάτης.

«Απηχεί προσωπικές απόψεις του κ. Μαυρομάτη»

Κατά τον κ. Πευκιανάκη, το εν λόγω δελτίο απηχεί προσωπικές απόψεις του κ. Μαυρομάτη και έρχεται σε αντίθεση με απόφαση του Δ.Σ. στις 3 Δεκεμβρίου. Κατά συνέπεια παραβιάζει κάθε έννοια εταιρικής διακυβέρνησης, υπερβαίνει την εξουσία που έχει ο πρόεδρος από το νόμο και το καταστατικό. «Οι θέσεις που περιέχονται στο δελτίο κατατείνουν στην περαιτέρω καθυστέρηση της απελευθέρωσης της αγοράς και είναι αντίθετες με τα οικονομικά και γενικότερα συμφέροντα της εταιρείας», σημειώνει ο κ. Πευκιανάκης. Και «επιτίθεται» στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση για το θέμα «με συνέπεια να στέλνονται αρνητικά μηνύματα τόσο στην αγορά όσο και στην Ε.Ε.»

Ο Ενεργειακός
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.