ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Όμιλος Printec εγκαθιστά λύση NCR self-checkout στα SPAR Σλοβενίας

16:49 - 01 Φεβ 2010 | Επιχειρήσεις
Η SPAR, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο με περίπου 126,800 καταστήματα σε 32 χώρες, υπέγραψε συμφωνία με την NCR Corporation για την εγκατάσταση της πλατφόρμας NCR SelfServ Checkout σε 12 SPAR INTERSPAR σούπερ-μάρκετ στη Σλοβενία. Η λύση NCR SelfServ Checkout, επιτρέπει στους πελάτες να σκανάρουν, να τοποθετούν στις σακούλες και να πληρώνουν για τα προϊόντα που αγοράζουν, αυτοεξυπηρετούμενοι.

Το πιλοτικό έργο καθώς και η εγκατάσταση των 53 μηχανημάτων υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Printec, NCR Solutions Partner στην Ανατολική Ευρώπη. Μετά την επιτυχή υλοποίηση του πιλοτικού, η λύση προβλέπεται να εγκατασταθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα της SPAR στη Σλοβενία, μέσα στο 2010.

Η Aspiag (Austria SPAR International AG), η μητρική εταιρεία της SPAR Σλοβενίας η οποία κατά το 2008 κατέγραψε πωλήσεις λιανικής που έφθασαν τα €10.66 δις., ανέλαβε την πρωτοβουλία να εγκαταστήσει τα NCR SelfServ Checkout προκειμένου να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία μέσα από τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών. Επιπλέον η λύση αυτή θα της επιτρέψει να λειτουργήσει με οικονομικά αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ο ενισχυμένος σχεδιασμός του NCR SelfServ Checkout παρέχει λειτουργική αποδοτικότητα για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και για τους καταναλωτές. Η λύση περιλαμβάνει έναν διπλής όψης θερμικό εκτυπωτή αποδείξεων ο οποίος επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτύπωση και στις δυο πλευρές της απόδειξης περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση χαρτιού μέχρι και 45 τοις εκατό ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει και την εκτύπωση. Επιπρόσθετα το NCR RealPOS High Performance Scanner/Scale με το οποίο θα είναι εφοδιασμένες οι μονάδες, διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις σάρωσης, επιταχύνοντας τη διαδικασία “σκαναρίσματος” των προϊόντων από τους πελάτες.

Τα σημεία εισόδου/ εξόδου μετρητών έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρήση ενώ υπάρχουν φωτεινές πινακίδες “follow me” οι οποίες καθοδηγούν τους καταναλωτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το  NCR SelfServ Checkout υποστηρίζει την ενσωματωμένη ανακύκλωση νομισμάτων ενώ προσφέρει και την επιλογή για ολοκληρωμένη ανακύκλωση χαρτονομισμάτων, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συχνότητα ανεφοδιασμού τους.

Ο Όμιλος Printec, ο μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων NCR στον κόσμο, ανέλαβε την υλοποίηση του έργου παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε τοπικό επίπεδο, εγκατάστασης H/W και λογισμικού, εκπαίδευσης καθώς και συνολικής υποστήριξης του έργου.

Κατά την περσινή χρονιά μόνο, τα NCR SelfServ Checkouts διαχειρίστηκαν περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια συναλλαγές σε καταστήματα ειδών διατροφής, do-it-yourself (DIY), γενικού εμπορίου  καθώς και σε καταστήματα καλλυντικών και ειδών υγείας. Με την εγκατάσταση στα  SPAR Σλοβενίας, αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των χωρών στις οποίες χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λύση στις είκοσι δυο παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.