ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία International Life –MetLife για επέκταση στην Ελλάδα

21:59 - 01 Φεβ 2010 | Επιχειρήσεις
Την έναρξη της συνεργασίας με τον ελληνικό Ασφαλιστικό και Επενδυτικό Ομιλο International Life, ανακοίνωσε η MetLife Europe Limited (MetLife), στηρίζοντας την επέκτασή της στην Ελλάδα στην επιτυχία του προγράμματος Auvida.

H Inteernational Life θα πωλεί το uinit-linked προϊόν ενιαίου ασφαλίστρου της Metlife, που προσφέρει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφ' όρου ζωής. Το Auvida, προσφέρει στους επενδυτές τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφ' όρου ζωής, με την επιπρόσθετη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσω της κατοχύρωσης κεφαλαιακών κερδών, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία έναντι του πληθωρισμού. Το Auvida προσδίδει επίσης την ευελιξία στους επενδυτές να επιλέξουν το ποσό της επένδυσης τους, την ημερομηνία έναρξης λήψης του εισοδήματός τους, καθώς και τη συχνότητα των καταβολών τους. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην επένδυσή τους ανά πάσα στιγμή.

Οι επενδυτές μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν τις ισόβιες καταβολές εγγυημένου εισοδήματος ήδη από την ηλικία των 55 ετών. Η καταβολή του ετήσιου εγγυημένου εισοδήματος βασίζεται σε προκαθορισμένο ποσοστό επί της βάσης υπολογισμού των καταβολών, που εξαρτάται από την ηλικία έναρξης των καταβολών και δεν υπερβαίνει το 4,5%. Η βάση υπολογισμού των καταβολών, η οποία χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της καταβολής του ετήσιου εγγυημένου εισοδήματος, αναπροσαρμόζεται κάθε τρία χρόνια, είτε στην αξία του κεφαλαίου είτε στην τρέχουσα βάση υπολογισμού των καταβολών, όποια από τις δύο είναι μεγαλύτερη. Σε περίπτωση που οι επενδυτές επιλέξουν να αναβάλλουν την έναρξη λήψης των εγγυημένων καταβολών εισοδήματος, η βάση υπολογισμού των καταβολών θα αυξάνεται επίσης κατά 3% επί της αρχικής επένδυσης για κάθε έτος που δεν θα λαμβάνονται οι καταβολές του εγγυημένου εισοδήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.