ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Αυστηρότερες κυρώσεις για τις καθυστερημένες πληρωμές

23:16 - 05 Φεβ 2010 | Επιχειρήσεις
Αυστηρότερες κυρώσεις αλλά και περιορισμένες προθεσμίες πληρωμής των καθυστερημένων πληρωμών προβλέπονται σε οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ετοιμάζεται και στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους φορείς της αγοράς και το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας.
Όπως ανέφερε ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός σε εκδήλωση του ΣΒΕΗΣ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών) στόχος αυτής της αναμόρφωσης που ετοιμάζεται είναι να ευνοηθούν οι εμπρόθεσμες πληρωμές στις εμπορικές συναλλαγές και να προστατευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά στην εμπορική πολεοδομία ο γενικός γραμματέας είπε ότι με εντολή της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου διαβούλευση για την εμπορική πολεοδομία (ποιος και με ποια κριτήρια παρέχει άδειες εγκατάστασης και προσδιορίζει το εμβαδόν) και για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης.

"Η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα φαρμακεία και τα περισσότερα βενζινάδικα ανά κατοίκους στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να μη γίνει και η χώρα με τα περισσότερα τετραγωγικά μέτρα πώλησης συσκευών ανά χίλιους κατοίκους'' είπε ο γενικός.

Ο κ. Κομνηνός ζήτησε ακόμη από τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών να συμμετάσχουν στο Παρατηρητήριο τιμών, με τη δημιουργία λίστας σχετικών προϊόντων και την αποστολή σε μηνιαία βάση των αντίστοιχων τιμών, προκειμένου να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα ο έλεγχος της αγοράς και να αποφεύγονται οι αδικαιολόγητες ανατιμήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.