ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθ. Μπουλούτας (ΜΡΒ): Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Τρ. Πειραιώς

20:30 - 18 Μαρ 2010 | Επιχειρήσεις
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μείνει ενωμένη και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Βαnk, Ευθύμιος Μπουλούτας. Επίσης, ανέφερε ότι δεν βλέπει προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Ο κ. Μπουλούτας, μιλώντας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι διαβλέπει ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας το 2011.
Το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία, τις τράπεζες και γενικά για την κοινωνία, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μπουλούτα "η κυπριακή οικονομία θα ανακάμψει νωρίτερα από την ελληνική, διότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες ήδη άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης".

Όσον αφορά τα επιτόκια, είπε ότι βρίσκονται σε πορεία αποκλιμάκωσης διευκρινίζοντας ότι τα επιτόκια στην Κύπρο συνεχίζουν να είναι ψηλά όχι γιατί μεταφέρθηκε το πρόβλημα από την Ελλάδα, όπου είναι πιο χαμηλά τα επιτόκια, αλλά λόγω της έλλειψης του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που θα επέτρεπε τη μείωση τους, αναδεικνύοντας έτσι το πρόβλημα της μη έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων.

Για τα επιτόκια της Marfin είπε ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή από πλευράς spread στο ίδιο επίπεδο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξήγγειλε δε μικρή πτώση στο συνολικό spread που χρεώνουν σε πελάτες στην Κύπρο τα επόμενα τρίμηνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μarfin διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα για συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς. Αναφορικά με το ζήτημα παραμονής του Dubai Investment Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Μarfin- Popular ο κ. Μπουλούτας είπε πως το μετοχικό πακέτο της τάξης του 18% έχει μεταβιβαστεί στην Dubai Holdings, σημειώνοντας ότι το Dubai, μετά την πιστωτική κρίση που έχει παρουσιάσει, έχει πολύ μεγαλύτερα πακέτα από αυτό της Μarfin να πωλήσει.

Kαταλήγοντας, πρόσθεσε ότι στρατηγική επιλογή του Dubai είναι η συμμετοχή της Dubai Holdings στη Μarfin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.