ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτογραφική ή δίκαιη η αλλαγή των όρων υπαγωγής στα ειδικά χαρακτηριστικά;

09:38 - 07 Μαϊ 2010 | Επιχειρήσεις
Με απόφαση λίγο πριν το νήμα η διοίκηση του ΧΑ τροποποιεί τα όσα απαιτούνται για να μπει ή να μην μπει μια εταιρεία στα ειδικά χαρακτηριστικά. Κάτι έπρεπε να γίνει ήταν φανερό και στην αγορά οι υποψιασμένοι περίμεναν την αλλαγή. Μάλιστα το «R» είχε ρωτήσει τους αρμόδιους αλλά το είχαν διαψεύσει.

Έβλεπε πως η Alapis οδεύει προς τα ειδικά χαρακτηριστικά. Τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να μην μπει; Να αλλάξει ο κανονισμός. Χρειαζόταν, αυτό είναι αλήθεια γιατί σε λίγο η κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών θα είχε δεκάδες μετοχές. Έγινε όμως στο παρα πέντε και θυμίζει την απόφαση κατάργησης του όρου αρνητικό EBITDA για την ένταξη ή μη στην επιτήρηση. Όταν καταργήθηκε ο συγκεκριμένος όρος εταιρεία τηλεπικοινωνιών έβγαλε αρνητικό EBITDA. Το «R» το είχε καυτηριάσει τότε. Το ίδιο κάνει και τώρα. Μάλιστα είχε εντοπίσει το πρόβλημα και το είχε αναδείξει σε σχετικό άρθρο με τίτλο  «Φλερτ» 40 μετοχών με τα ειδικά χαρακτηριστικά (21 Απριλίου 2010).

Οι ανακοινώσεις για ένταξη στα ειδικά χαρακτηριστικά εταιρειών είναι καθημερινές, αλλά δεν είχε ειπωθεί σε κανέναν ότι… παίζει να τροποποιηθεί η απόφαση. Σήμερα η Alapis αν δεν άλλαζε ο κανονισμός θα έπρεπε να μπει στα ειδικά χαρακτηριστικά μετά το πέρας της συνεδρίασης. Για να μη γινόταν αυτό ή θα έπρεπε να καταγράψει τεράστια άνοδο- κομματάκι δύσκολο- ή να αλλάξει η απόφαση.

Τελικά υπερίσχυσε το δεύτερο. Κάποιοι χρηματιστές λένε ευτυχώς γιατί είναι χιλιάδες οι επενδυτές και έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή. Συμφωνούμε. Όμως ο τρόπος που έγινε δείχνει πως στο ΧΑ όπως και στη ζωή κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 07 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.