ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη κερδών για S&B- Μία δωρεάν μετοχή για κάθε 4 παλιές

09:44 - 18 Μαϊ 2010 | Επιχειρήσεις
Στα 4,037 εκατ. ευρώ από 730 χιλιάδες ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της S&B στο πρώτο τρίμηνο καταγράφοντας αύξηση 453%. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 19,7% διαμορφούμενες στα 95,23 εκατ. ευρώ από 79,55 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA ανήλθαν στα 13,09 εκατ. ευρώ από 9,06 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 44,5%. Η διοίκηση προτείνει τη διανομή δωρεάν μετοχών με αναλογία 1 νέα για κάθε 4 παλιές

Σημαντικά βελτιωμένα είναι τα περιθώρια και ενισχυμένη η κερδοφορία λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και της θετικής συμβολής από τα μέτρα περιορισμού του κόστους αναφέρει η διοίκηση ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η μείωση του καθαρού δανεισμού στα 116 εκατ. ευρώ από 122 εκατ. ευρώ στην αρχή του έτους.

Ο κ.Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν ένα θετικό ξεκίνημα για το έτος, σχεδόν για όλες τις αγορές μας και ιδιαιτέρως για εκείνες που σχετίζονται με τη μεταλλουργική δραστηριότητα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνέχισε τη θετική του πορεία, ορατή ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενισχύθηκε περαιτέρω στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, συμβάλλοντας στην κατά 20% αύξηση των πωλήσεων και τη δημιουργία θετικών χρηματορροών για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, άρχισαν ήδη να αποτυπώνονται στα περιθώρια κερδοφορίας τα οφέλη από τα καθοριστικά μέτρα μείωσης του κόστους που εφαρμόσαμε από τις αρχές του περασμένου έτους. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την αύξηση των περιθωρίων σε όλες τις γραμμές κερδοφορίας και για τον πενταπλασιασμό των καθαρών κερδών. Αναγνωρίζουμε ωστόσο τη χαμηλή βάση σύγκρισης της προηγούμενης χρονιάς, και αναμένουμε αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης να μετριαστεί, καθώς η ζήτηση θα ομαλοποιείται.. Πιστεύουμε πως η ισχύς της ανάκαμψης παραμένει εύθραυστη στις ανεπτυγμένες οικονομίες όπου η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και τα κρατικά χρέη επηρεάζουν αρνητικά την Ευρωζώνη. Παρά την περιορισμένη έκθεση των πωλήσεών μας στην Ελληνική αγορά που αντιστοιχεί σε μέσο μονοψήφιο ποσοστό και τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας για αύξηση των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη συγκράτηση του κόστους και τη διαχείριση των ταμειακών ροών. Σε συνδυασμό με τη διακράτηση των τιμών και των θέσεών μας στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, η επικέντρωσή μας αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ελκυστική αξία μακροπρόθεσμα, καθώς θα επιδιώκουμε την είσοδό μας σε νέα τροχιά ανάπτυξης.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη στήλη σχετικά αρχεία.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 18 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.