ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκθέσεις "κόλαφος" για τις ελληνικές τράπεζες από Deutsche Bank και Cheuvreux

17:22 - 18 Μαϊ 2010 | Επιχειρήσεις
Υπό πίεση θεωρεί ότι θα βρεθεί την επόμενη διετία η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών η Cheuvreux, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Στην τελευταία έκθεση της η Cheuvreux θεωρεί ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους ενείχε σημαντικές προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, όπως θα συμβεί και τα επόμενα τρίμηνα, αν και η ομπρέλα προστασίας από την ΕΚΤ θα βοηθήσει τις τράπεζες να παραμείνουν στην κερδοφορία. Η Cheuvreux αναμένει ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων να ανέλθει στο 10-11% το 2011, από 6% στο τέλος του 2009.
Η Cheuvreux προέβη και στην καθοδική αναθεώρηση των τιμών στόχου των ελληνικών τραπεζών, ως εξής:

Εθνική Τράπεζα στα 14 ευρώ, από 19 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 2/Outperform από 1/Selected List προηγουμένως.

Alpha Bank στα 6 ευρώ, από 9 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 2/Outperform.

Eurobank στα 6 ευρώ, από 8 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 2/Outperform.

Τράπεζα Πειραιώς στα 5,6 ευρώ, από 7,5 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 3/Underperform από 2/Outperform προηγουμένως.

ATEBank στα 1,2 ευρώ, από 1,5 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 4/Sell από 3/Underperform προηγουμένως.

T.T. στα 3,2 ευρώ, από 4,5 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 4/Sell από 3/Underperform προηγουμένως.

Τράπεζα Κύπρου στα 5 ευρώ, από 5,5 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 1/Selected List.

Marfin Popular Bank στα 2 ευρώ, από 2,5 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση 3/Underperform από 2/Outperform προηγουμένως.

Η Cheuvreux μείωσε και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου των ελληνικών τραπεζών, διαμορφώνοντας τις εκτιμήσεις για την ΕΤΕ στα 83 εκατ. ευρώ, για την Alpha Bank στα 33 εκατ. ευρώ, για την Eurobank στα 23 εκατ. ευρώ, στα 4 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, για την Τράπεζα Κύπρου στα 81 εκατ. ευρώ, για την Marfin Popular Bank στα 20 εκατ. ευρώ, για την ΑΤΕ αναμένει ζημιές στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Ελληνική Τράπεζα αναμένει κέρδη 1 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Εκτιμήσεις Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες

Αρκετούς κινδύνους και καθόλου ορατότητα εντοπίζει για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank και διατηρεί την επιφυλακτική της προσέγγιση για τον κλάδο. Ο αναλυτής του οίκου συναντήθηκε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Σημειώνει πως η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων ξεχώρισε και ήταν η κύρια ανησυχία για το 2010 και βέβαια τονίζονται τα σημάδια χειροτέρευσης και η επίδραση των αυστηρότερων μέτρων της Κυβέρνησης. Τα πρώτα σημάδια της χειροτέρευσης της οικονομίας θα αποτυπωθούν στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Δεν προχωρά σε αλλαγές στις συστάσεις, και σημειώνει πως το μόνο που μπορεί να συστήσει είναι ότι διατηρείται η επιφυλακτική του προσέγγιση για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες. Διατηρεί και τη σύσταση διακράτησης για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία τιμή στόχος που είχε δώσει ήταν για την ΕΤΕ τα 21,8 ευρώ, για την Eurobank τα 7,5 ευρώ και για την Alpha Bank τα 9,2 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα περιμένει στο πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ πέρυσι. Για τη Eurobank περιμένει 40 εκατ. ευρώ από 81 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και για την Alpha Bank 45 εκατ. ευρώ από 85 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 18 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.