ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WIND Ελλάς: Σε εξέλιξη η διερεύνηση δυνητικών επενδυτών

21:24 - 02 Αυγ 2010 | Επιχειρήσεις
Αρχικές εκφράσεις ενδιαφέροντος από έναν αριθμό δυνητικών επενδυτών έχει δεχθεί ο Όμιλος WIND Ελλάς, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές του, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών, η οποία περιλαμβάνει την πιθανή πώληση της επιχείρησης.
Ο Όμιλος WIND Ελλάς έχει δώσει εντολή στον οικονομικό του σύμβουλο, τη Morgan Stanley, να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ορισμένα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν ενδελεχή οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να υποβάλουν τελικές και δεσμευτικές προσφορές το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2010.

Μετά τη λήψη των τελικών προσφορών ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, ο Όμιλος WIND Ελλάς, σε διαβούλευση με τους πιστωτές του, θα καθορίσει την προτιμητέα προσέγγιση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης. Μία συναλλαγή μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων λύσεων, την πώληση των μετοχών της WIND Ελλάς και/ ή την επένδυση στον Όμιλο σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής του δομής. Ο Όμιλος της WIND Ελλάς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης και μίας συναλλαγής με τους πιστωτές του, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders).

"Είμαστε ευχαριστημένοι με το ισχυρό ενδιαφέρον που δεχθήκαμε, το οποίο επικυρώνει την σημαντική θέση της WIND Ελλάς στην ελληνική αγορά και την πίστη στη μελλοντική μας επιτυχία. Η διαδικασία των στρατηγικών εναλλακτικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αναδιάρθρωση και να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη πορεία για την Εταιρεία μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.