ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Κωνσταντίνου (Coca Cola): Οι φόροι πλήττουν τη ζήτηση

13:31 - 25 Αυγ 2010 | Επιχειρήσεις
Έκκληση προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη φορολογική πολιτική της και να λάβει μέτρα, που να στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola 3E, Δώρος Κωνσταντίνου, ενώ προειδοποίησε πως τα μέτρα λιτότητας και η φορολόγηση των επιχειρήσεων θα πλήξουν τη ζήτηση και τις επενδύσεις.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε πως «είναι παράλογο να περιμένει κανείς πως η Coca Cola και οι άλλες εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας, θα συνεχίσουν να φέρνουν χρήματα στην Ελλάδα, να πληρώνουν το 40% των χρημάτων αυτών και μετά να διανέμουν ό,τι έχει απομείνει».

«Είναι αδιανόητο, είναι σαν να αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε εκτός Ελλάδας να έρθει και να επενδύσει εδώ», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας, ταυτόχρονα, από την κυβέρνηση να πάρει διορθωτικά μέτρα για να τονώσει την εμπιστοσύνη και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

«Περιμένω από την κυβέρνηση να πάρει κάποια διορθωτικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κάποια διέξοδο στον κόσμο, κάποια προοπτική για το μέλλον και κάποια σιγουριά. Οχι πρόσθετα αρνητικά μέτρα» επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.