ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γραφείο αντιπροσωπείας στην Ινδία ξεκινά η Τρ. Κύπρου

17:23 - 14 Οκτ 2010 | Επιχειρήσεις
Την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Ινδία ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.
Το Συγκρότημα, αναγνωρίζοντας τις αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, προχώρησε σε ενδελεχή μελέτη της ινδικής οικονομίας. Το μεγάλο μέγεθος της αγοράς της Ινδίας και οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής της, οδήγησαν στην απόφαση λειτουργίας Γραφείου Αντιπροσωπείας στη χώρα. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την οικονομική συνεργασία και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως σε επενδύσεις στην Ινδία.

Την τελευταία πενταετία, η ινδική οικονομία παρουσιάζει μια αξιόλογη δυναμική, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8%. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι η Ινδία επηρεάστηκε ελάχιστα από τη διεθνή οικονομική κρίση, διατηρώντας εξαιρετικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Η Ινδία, αποτελεί μαζί με τη Βραζιλία, τη Ρωσία και την Κίνα, την ομάδα των χωρών γνωστή ως BRICs.  Οι οικονομίες των χωρών αυτών αναμένεται να παρουσιάσουν τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον και να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Προχωρούν οι διαδικασίες υποβολής των σχετικών αιτήσεων προς τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και της Ινδίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.