ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμός ζημιών για την Aegean στο 9μηνο

11:42 - 22 Νοε 2010 | Επιχειρήσεις
Ζημιές ύψους 8,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2010 η Aegean Airlines, λόγω της επιβάρυνσης από φόρους ύψους 6,6 εκατ. ευρώ που σχετίζονται κυρίως με την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στη χρήση του 2009. Oι πωλήσεις ανήλθαν σε 466,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 3%.

Η επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 3% με την εταιρεία να μεταφέρει συνολικά 4,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η ανάπτυξη των τελευταίων ετών στο δίκτυο εξωτερικού ωριμάζει με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 2,4 εκατομμύρια επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2009. Αντίθετα, στο εσωτερικό, η μείωση της αγοραστικής δύναμης του έλληνα καταναλωτή έγινε έντονα αισθητή με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κίνησης κατά 15% στους 2,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Το τρίτο και εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο του έτους, συνέβαλε στο σημαντικό περιορισμό των ζημιών που δημιουργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο. Η βελτίωση του αποτελέσματος ήλθε κυρίως από την ανάκαμψη της ζήτησης στις γραμμές εξωτερικού, που παράλληλα με την είσοδο στην Star Alliance, βοήθησε να καλυφθούν οι επιπτώσεις από την σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων.

Στο εσωτερικό δίκτυο αντίθετα υπήρχε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης και των ναύλων, ακόμα και στην παραδοσιακά ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.