ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΜΙΔΑ: Να επεκταθεί η απαλλαγή από το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου

11:17 - 23 Νοε 2010 | Επιχειρήσεις
Την επέκταση της απαλλαγής από το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου ζητά, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτη, η ΠΟΜΙΔΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε όχι μόνον η ΠΟΜΙΔΑ αλλά ολόκληρη η κοινή γνώμη, την πρόσφατη απόφασή σας να μην απαιτεί η ΔΕΗ «πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου» για την υπαγωγή των δικαιούχων στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ), που ανακοινώθηκε σε συνέχεια της από 14.10.2010 επιστολής διαμαρτυρίας μας προς εσάς και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Επειδή η ενέργειά σας αυτή, που επαληθεύει το σύνθημα του πρωθυπουργού «Πρώτα ο Πολίτης», πρέπει να ολοκληρωθεί οδηγώντας στη ριζική λύση του προβλήματος, ζητούμε να ληφθεί η ίδια μέριμνα και για τους πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του ΚΟΤ. Την αφορμή για το αίτημά μας αυτό έδωσε το γεγονός ότι, όπως πληροφορούμαστε, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι έχουν πείσει κάποιους αρμόδιους παράγοντες στη Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας να μετατραπεί ο ανά 14ετία”έλεγχος” όλων των εγκαταστάσεων σε υποχρεωτικό ετήσιο (!). Με τον τρόπο αυτό, όσοι δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ θα πληρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για ανύπαρκτες και σε κάθε περίπτωση αχρείαστες υπηρεσίες.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε στο θέμα, ζητώντας σας η απαλλαγή από τον υποχρεωτικό ανά 14ετία δήθεν επανέλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων να επεκταθεί άμεσα και οριστικά σε όλες τις ιδιοκτησίες εμβαδού έως και 100 τ.μ. και γενικότερα σε όλες τις ιδιοκτησίες με μονοφασικές παροχές, χωρίς όριο εμβαδού. Αυτό υπαγορεύεται από το ότι σήμερα όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις διαθέτουν πλέον ρελέ ασφαλείας και συνεπώς ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί η υποχρέωση αυτή είναι η καταβολή της υποχρεωτικής και χωρίς οποιοδήποτε αντίκρυσμα αμοιβής από τους πολίτες, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, για την συνεχή επανέκδοση του «πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου».

Αν, αξιότιμε κε Υπουργέ, η σημερινή Κυβέρνηση, μέσα στη σημερινή συγκυρία, δεν είναι σε θέση απαλλάξει τον πολίτη από κάθε αδικαιολόγητο «χαράτσι», που επιβλήθηκε δήθεν «για το καλό του» αλλά στην ουσία είναι πηγή πλουτισμού υπέρ των ολίγων που εισπράττουν προνομιακές αμοιβές για ανύπαρκτες ή τυπικές υπηρεσίες, κοπτόμενοι ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας και την περιουσία μας περισσότερο από εμάς, τότε ειλικρινά αναρωτιόμαστε ποιος και πότε θα μπορέσει επί τέλους να το πράξει;

Γι΄αυτό σας ζητούμε με απόφασή σας να καθορίσετε ότι αντί «πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου» θα αρκεί στις παραπάνω περιπτώσεις η υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στην εγκατάστασή του και ότι η εγκατάσταση διαθέτει ρελέ ασφαλείας. Αυτό θα απαλλάξει εκατομμύρια πολιτών από ένα περιττό περιοδικό βάρος που τους έχει επιβληθεί από το συντεχνιακό και γραφειοκρατικό κατεστημένο αυτής της χώρας, το οποίο όχι μόνον δεν περιορίζεται, αλλά δυστυχώς αναμένεται να εξελιχθεί σε πραγματική καταιγίδα σε βάρος των ιδιοκτητών κτιρίων της χώρας αυτής, με τα επερχόμενα «πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης» κτιρίων, καυστήρων και κλιματιστικών, τις ατέρμονες και αλλεπάλληλες επιθεωρήσεις «ταυτότητας κτιρίου», τις επιθεωρήσεις ανελκυστήρων κλπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 23 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.