ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Elfe: Στο 97,14% το ποσοστό συμμετοχής της Vivere

13:55 - 16 Δεκ 2010 | Επιχειρήσεις
Στο 97,14% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Elfe, που αντιστοιχεί σε 8.348.318 μετοχές, ανέρχεται το συνολικό ποσοστό της Πρώτες Ύλες Ιατρικής Vivere (ο "Προτείνων"), κατόπιν και της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών που του προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι η Vivere επιθυμεί τη διατήρηση της Elfe ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και δεν θα προβεί στην άσκηση Δικαιώματος Εξαγοράς.

Αναλυτικά,

1. Την 19η Οκτωβρίου 2010, ο Προτείνων απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση (η "Δημόσια Πρόταση") για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ELFE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ (πρ. FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ) (η "Εταιρία" και αντίστοιχα οι "Μετοχές"), οι οποίες δεν κατέχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον Προτείνοντα και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν ήτοι 299.973 Μετοχές, ή ποσοστό 3,49% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας με τίμημα €1,50 τοις μετρητοίς ανά Μετοχή (το "Προσφερόμενο Τίμημα").

2. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 12η Νοεμβρίου 2010 ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου (το "Πληροφοριακό Δελτίο") της Δημόσιας Πρότασης και η περίοδος αποδοχής άρχισε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και έληξε την Τρίτη 14η Δεκεμβρίου 2010.

3. Κατά τη Δημόσια Πρόταση προσφέρθηκαν εγκύρως από 3 συνολικά μετόχους (οι "Αποδεχθέντες Μέτοχοι") 54.541 συνολικά μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,63% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

4. Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι και την 15.12.2010 δεδομένα, ο Προτείνων, κατόπιν και της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών που του προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση, κατέχει συνολικά 54.541 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,63% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, ενώ ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με αυτόν, κατέχουν συνολικά 8.348.318 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 97,14% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

5. Η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν μέσα σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, δηλαδή έως την 22η Δεκεμβρίου 2010 με τον τρόπο που προβλέπεται στο κεφάλαιο 4.4. του Πληροφοριακού Δελτίου. Το τίμημα θα καταβληθεί στους Αποδεχθέντες Μετόχους το αργότερο την 22η Δεκεμβρίου 2010, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει στις δηλώσεις αποδοχής τους.

Σημειώνεται ότι ο Προτείνων δεν θα αναλάβει για λογαριασμό των Αποδεχθέντων Μετόχων την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενα σε 0,08% και με ελάχιστη χρέωση €20 ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο, ούτε και τους τυχόν φόρους μεταβίβασης που σήμερα ανέρχονται σε 0,15% επί της αξίας συναλλαγής.

6. Δεδομένου ότι ο Προτείνων επιθυμεί τη διατήρηση της Εταιρίας ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν θα προβεί στην άσκηση Δικαιώματος Εξαγοράς του άρθρου 27 του Νόμου.

7. Σύμφωνα δε με το άρθρο 28 του Νόμου, εάν o Προτείνων, μετά τη Δημόσια Πρόταση, κατέχει o ίδιος ή/και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με αυτόν Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, υποχρεούται, για περίοδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης να αποκτήσει χρηματιστηριακά, τοις μετρητοίς, σε τιμή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν. Για το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει εισάγει σχετική ανοικτή εντολή αγοράς μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το παραπάνω διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.