ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχειρηματική αποστολή στο Τόκιο

15:33 - 29 Ιουν 2006 | Επιχειρήσεις
Ολοκληρώθηκε σήμερα η επιχειρηματική αποστολή στο Τόκιο, την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, από 25 έως 30 Ιουνίου 2006.

 

Σημειώνεται ότι, η Ιαπωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, 120 εκατ. κατοίκους, κατά κεφαλήν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ και πολύ υψηλό δείκτη κατανάλωσης. Ειδικότερα το Τόκυο, μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου με πληθυσμό περίπου 17εκατ. κατοίκων στην ευρύτερη περιφέρεια του, αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε καθοριστικής σημασίας διαμορφωτή άποψης σε θέματα lifestyle τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη λοιπή Ασία. Επιπλέον, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Ιαπωνίας, η Ελλάδα ωστόσο, είναι τελευταία στην κατάταξη των εμπορικών εταίρων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την επιτυχημένη  συμμετοχή της Ελλάδος στην Expo του 2005, καθώς και τις πρόσφατες επίσημες επισκέψεις πολιτικών στην Ιαπωνία, η Ελλάδα έλαβε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, ενώ ειδικότερα η μεσογειακή διατροφή και το Ελληνικό κρασί έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και παρουσιάζονται εκτενώς στον Ιαπωνικό Τύπο.

Η αποστολή ήταν στοχευμένη στους κλάδους τροφίμων, βιομηχανικού εξοπλισμού, τουρισμού και δομικών υλικών. Συμμετείχαν 13 ελληνικές εταιρείες, και συγκεκριμένα οι:  EURIMACAE (ζυμαρικά), KOYKAKISTHINKGREEN (βιολογικά τρόφιμα), MERITAE (ρουχισμός), ΕΛΑΪΣ-UNILEVERAE (ελαιόλαδο), OLYMPIAELECTRONICS (ηλεκτρολογικός –βιομηχανικός εξοπλισμός), PELOPACAE (συσκευασμένα τρόφιμα), ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΑΕ (νερό), ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ FERROAE (αρτοποιήματα), PASCALAE (βότανα και καρυκεύματα), LINDIANVILLAGE – ΣΒΥΡΙΑΔΗΣ ΑΕ (ξενοδοχείο), ROLLEX AE (ρολά βαφής), ΠΕΛΑΝΟΣ ΑΓΗΡΩΝ (ελαιόλαδο) και ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΠΕ (πάστα ελιάς).

Σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, καθώς και με την υποστήριξη του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (JETRO), τα μέλη της αποστολής είχαν συνολικά 175 προκαθορισμένες συναντήσεις με Ιαπωνικούς οίκους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προώθηση των Ελληνικών Προϊόντων στην Ιαπωνία.

Την αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Β. Θωμαϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Π. Δρόσοςκαι η Γεν. Διευθύντρια του Ε.Ι.Ε.Ε. κα Κ. Κατώπη.

Η κοινή αποστολή των τριών φορέων ήταν άλλη μια απόδειξη της συνδυασμένης και συντονισμένης προσπάθειας των φορέων εξωστρέφειας της χώρας στις αγορές στόχους, όπως είχε καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην προτελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.