ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Olympic Catering: Ζημίες 21,5 εκ. ευρώ το 2010

14:30 - 31 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
Ζημίες ύψους 21,510 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Olympic Catering AE το 2010 με τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας να διαμορφώνονται στο ποσό των 10,088 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εμφάνιση του έντονου ζημιογόνου αποτελέσματος, είναι απόρροια της αλλαγής του λογιστικού χειρισμού των εσόδων από τρείς αγωγές της εταιρείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου οι οποίες είχαν την ίδια ιστορική και νομική βάση, δικάσθηκαν από Διαιτητικά Δικαστήρια, έγιναν δεκτές ενώ υφίστατο θεωρητικά η νομική δυνατότητα της εκτέλεσής των, πριν την εξάντληση των ενδίκων μέσων από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου.

 

Συγκεκριμένα, η κλειόμενη χρήση επιβαρύνθηκε συνολικά με το ποσό των 21,944 εκατ. ευρώ το οποίο αποτελεί το σύνολο των καθαρών εσόδων που έχει τμηματικά λογιστικοποιήσει η εταιρεία, κατά τη τριετία 2007 - 2010, βάση των εκάστοτε αποφάσεων τόσο των αποφάσεων των Διαιτητικών Δικαστηρίων, όσο και των τακτικών πολιτικών δικαστηρίων στα οποία προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο (Εφετείο).

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία διατηρεί αμείωτες τις προσδοκίες της για την τελική δικαίωσή της στη διανοιγείσα αντιδικία και προς τούτο συνεχίζει με όλες τις δυνάμεις της το δικαστικό αγώνα.

 

Στο άμεσα προσεχές διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει τη λήψη των κατάλληλων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες θα επιτρέψουν τη θεραπεία των αρνητικών λογιστικών ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.