ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chartis: Αύξηση 26,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο α΄3μηνο του '11

15:18 - 04 Απρ 2011 | Επιχειρήσεις
Αύξηση 26,2% το πρώτο 3μηνο του '11 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Chartis Ελλάς και ανήλθε στα 30,4 εκατ. ευρώ.

Κατά το εξεταζόμενο διάστημα, οι αποζημιώσεις προς ιδιώτες και επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα €7.7 εκατ. Ο Δείκτης Ζημιών κινήθηκε χαμηλότερα του 50% των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Ως αποτέλεσμα της θετικής εικόνας του Μικτού Δείκτη (Combined Ratio), η συνολική κερδοφορία των εταιριών της Chartis στην Ελλάδα ανήλθε στα επίπεδα των €2.7 εκατ.

Η σύνθεση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της Εταιρίας διαμορφώθηκε ως εξής:

Εμπορικές και Βιομηχανικές ασφαλίσεις: 35%

Προσωπικές ασφαλίσεις: 65%

Στον τομέα των Εμπορικών και Βιομηχανικών ασφαλίσεων, τα Business Solutions σημείωσαν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας αύξηση παραγωγής 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Χαρακτηριστικά, ο Κλάδος Χρηματικών Απωλειών (ασφαλίσεις ευθύνης διευθυντών & στελεχών, επαγγελματικής ευθύνης κ.ά.) σημείωσε αύξηση που ξεπέρασε τα επίπεδα του 65%.

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, τα Personal Solutions συνέχισαν την ανοδική δυναμική, με τα ποσοστά αύξησης να ξεπερνούν το 26%. Ο Κλάδος Αυτοκινήτου ξεπέρασε το 30% σε ποσοστιαία αύξηση παραγωγής, ενώ αξιοσημείωτη είναι η θετική εικόνα που παρουσίασε ο Κλάδος Προσωπικού Ατυχήματος.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece, σημείωσε: «Το ξεκίνημα του έτους μας δίνει πολλαπλά θετικά μηνύματα για τη συνέχεια. Αισιοδοξούμε ότι και το 2011 θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα καταγράψουμε, για μία ακόμη χρονιά, υψηλό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης. Διανύοντας μία πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την ελληνική κοινωνία, θεωρούμε κορυφαία προτεραιότητα και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε έμπρακτα τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους ανθρώπους μας».

H Chartis κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά Γενικών Ασφαλειών, εξυπηρετώντας περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες σε 160 χώρες και πολιτείες. Η ονομασία Chartis, που προέρχεται από την ελληνική λέξη «χάρτης», υπογραμμίζει την 90χρονη ιστορία της Εταιρίας ως επιτυχημένου παγκόσμιου πρωτοπόρου και συμβολίζει την πειθαρχημένη αλλά και ευέλικτη πλοήγηση μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες αγορές, τους σύνθετους κινδύνους και τις διεθνείς επιχειρηματικές προκλήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.