ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία ΔΕΗ- κινεζικής Sinovel για γίγα- αιολικά στην Ελλάδα…

10:07 - 13 Απρ 2011 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την κινεζική «Sinovel», τη 2η παγκοσμίως μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, υπέγραψε η ΔΕΗ για την ανάπτυξη γιγα-αιολικών σταθμών, αρχής γενομένης από ένα πάρκο 200-300 MW, καθώς επίσης για τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα.  

Τη συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός που βρίσκεται την Κίνα στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο, και ο επικεφαλής της Sinovel Wind Energy Group Co Ltd κ. Han Junliang, χθες το μεσημέρι στην Κινεζική πρωτεύουσα.


Και θαλάσσιο αιολικό…

Η συμφωνία, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική επιχείρηση, περιλαμβάνει επενδύσεις σε αιολική ενέργεια στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα την άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου (offshore), αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συμφωνία αξιοποιεί την τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔEH και τη συνδυάζει με αυτή της 1ης στην Ασία και 2ης σε μέγεθος στον κόσμο εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών, την Sinovel Wind Energy Group Co., Ltd (http://www.sinovel.com/)».

Στόχος της συνεργασίας, είναι όπως αναφέρεται, τόσο η επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, όσο και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σαν αποτέλεσμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας που συνεπάγεται.

Η συνεργασία αποτελεί συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών της ΔΕΗ όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ.


Γιώργος Φιντικάκης






Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 13 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.