ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι το τέλος Μαΐου το πρόγραμμα σταδιακής απεξάρτησής των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ

19:59 - 12 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Τις παρατηρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επί των σχεδίων "απεξάρτησης από την ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" εξέθεσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γ. Προβόπουλος στις διοικήσεις των μεγαλυτέρων τραπεζών στη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις δεσμεύεις που έχει αναλάβει η χώρα μας με το Μνημόνιο, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων οφείλουν μέχρι το τέλος Μαΐου να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος πρόγραμμα σταδιακής απεξάρτησής τους από την ρευστότητα που έχει προσφέρει η ΕΚΤ.

Στη σημερινή συνάντηση, η οποία εκτάκτως πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των προγραμμάτων αυτών. Η έγκριση τους από την ΕΚΤ και την ΤτΕ είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η διάθεση του νέου πακέτου των εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ που πρόκειται να χορηγήσει το Δημόσιο στις Τράπεζες.

Οι διοικήσεις των Τραπεζών ενημέρωσαν από την πλευρά τους τη διοίκηση της ΤτΕ, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ελέγχου στον οποίον υποβλήθηκαν από κλιμάκιο της Τρόικας καθώς και τα δεδομένα που διαμορφώνει η νέα υποβάθμιση τους από την Standard & Poors.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.