ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FG Europe: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ

18:44 - 18 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2010 και τη μεταφορά του υπολοίπου των κερδών, ποσού 3,96 εκατ. ευρώ, στο λογαριασμό "Κέρδη εις νέον", με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, αποφάσισε μεταξύ άλλων η τακτική Γ.Σ. της FG Europe.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τακτική Γενική Συνέλευση συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 18 Μαΐου, και παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν νόμιμα εννέα μέτοχοι εκπροσωπούντες το 73,87% του συνόλου των μετοχών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γ.Σ. ήταν οι εξής:

1. Ενέκρινε τις Εταιρικές και Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσεως 1/1 έως 31/12/2010.

2. Αποφάσισε ομόφωνα τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας για τη χρήση 2010 και τη μεταφορά του υπολοίπου των κερδών χρήσεως 2010, ποσού 3,96 εκατ. ευρώ, στο λογαριασμό "Κέρδη εις νέον", με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

3. Απήλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ορκωτούς Ελεγκτές - Λογιστές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εταιρική χρήση 1/1 έως 31/12/2010.

4. Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θητεία δύο ετών ως ακολούθως :
Εκτελεστικά Μέλη : Φειδάκης Γεώργιος του Αθανασίου, Παντούσης Ιωάννης του Δημητρίου και Δεμέναγας Ανδρέας - Φώτιος του Κωνσταντίνου, και
Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη :
Στρογγυλόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, Κατσουλάκος Ιωάννης του Σωκράτη, Λιούκας Σπύρος του Κωνσταντίνου και Πιμπλής Νικόλαος του Ευάρεστου.

5. Ενέκρινε τις χορηγηθείσες το 2010 αμοιβές και αποζημιώσεις των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και προενέκρινε τις αμοιβές των ως άνω για τη χρήση 2011.

6. Εξέλεξε ως νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν. 3693/2008, τους κ.κ. Σπύρο Λιούκα, Ιωάννη Κατσουλάκο και Γεώργιο Στρογγυλόπουλο.

7. Έδωσε άδεια σύμφωνα με το άρθρο 23 α του Κ.Ν. 2190/1920 και ενέκρινε τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή εταιριών συνδεδεμένων με αυτούς.

8. Χορήγησε άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους διευθυντές της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση εταιριών συνδεδεμένων με την εταιρεία που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

9. Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG, για την διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, Εταιρικών και Ενοποιημένων, για την εταιρική χρήση 1/1 έως 31/12/2011.

10. Ενέκρινε τις υπάρχουσες συμβάσεις μεταξύ της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν επιχειρήσεων.

Τέλος έγινε αναφορά, στη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας στο τετράμηνο, αλλά και στην ικανοποιητική πορεία στην Ελληνική αγορά, γεγονότα που παρά την κρίση δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Στον τομέα της ενέργειας όπως αναφέρθηκε, αναμένεται από την R. F. ENERGY A.E., η έγκριση των υπολοίπων αδειών παραγωγής προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλο αιολικό project της Εύβοιας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.