ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανάληψη έργου 88 εκατ. ευρώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

10:32 - 19 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε έργο, αξίας 88 εκατ. ευρώ, μέσω της 100% θυγατρικής του κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά την κατασκευή του νοσοκομειακού συγκροτήματος Danat Al Emarat στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι για λογαριασμό της εταιρείας Uemedical Services LLC.

Το νοσοκομείο Danat Al Emarat θα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες νοσοκομειακές μονάδες στο Άμπου Ντάμπι, στοχεύοντας στην κάλυψη του κενού που υφίσταται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας για γυναίκες και παιδιά στην ευρύτερη περιοχή. Το νοσοκομείο θα έχει συνολική επιφάνεια 59.000 τ.μ. και χωρητικότητα 119 κλινών- μονόκλινων δωματίων και θα περιλαμβάνει 7 «βασιλικές» και 15 VIP σουίτες.

Το κατασκευαστικό αντικείμενο που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. περιλαμβάνει το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, το οποίο θα έχει συνολικό ύψος 65 μέτρα με 2 υπόγεια και 11 ορόφους, καθώς και το κτίριο ηλεκτρο-μηχανολογικών εγκαταστάσεων που αναπτύσσεται σε 4 ορόφους. Η διάρκεια της περιόδου κατασκευής είναι 22 μήνες.

Επιπλέον, προγραμματίζεται και δεύτερη φάση του έργου η οποία θα ανατεθεί μέχρι το τέλος τους έτους. Με το νέο αυτό έργο, το συνολικό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε περίπου 2,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 340 εκατ. ευρώ αφορούν έργα στο εξωτερικό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.