ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Ελτρέκκα - Robert Bosch

09:50 - 23 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Σε συμφωνία με την Robert Bosch κατέληξε η Ελτρέκκα, συγγενής εταιρεία της Ελτράκ, για την μεταπώληση όλων των ανταλλακτικών και διαγνωστικών μηχανημάτων καθώς και του εξοπλισμού συνεργείων που προσφέρει η Robert Bosch στην ελληνική aftermarket αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελτρέκκα θα παρέχει και την τεχνική και εμπορική υποστήριξή των προϊόντων αυτών. Στη συμφωνία αναφέρεται πως η Ελτρέκκα θα αποτελέσει Στρατηγικό Συνεργάτη της Robert Bosch από τις 23 Μαϊου 2011.

Όπως αναφέρεται, ο όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010, με περίπου 285,000 υπαλλήλους, είχε πωλήσεις της τάξης 47,3 δισ. ευρώ παγκοσμίως στους τομείς τεχνολογίας οχημάτων και βιομηχανίας, καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας κτηρίων. Το 2011, η Bosch γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942).

Επιπλέον, η Ελτρέκκα Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων και φορτηγών για το aftermarket στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει πάνω από 50 από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών στο κόσμο. Επίσης, η Ελτρέκκα Α.Ε. έχει αναλάβει την αποθήκευση, διανομή και χονδρική πώληση των γνήσιων ανταλλακτικών Ford της εταιρείας ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ, μέλους του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.

Τέλος, σημειώνεται πως η συμμετοχή της Ελτράκ Α.Ε. στην Ελτρέκκα Α.Ε. ανέρχεται σε 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Autohellas ΑΤΕΕ., του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.