ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η αξιολόγηση της περιουσίας των χρεοκοπημένων ασφαλιστικών

21:38 - 23 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Με ταχείς διαδικασίες ορίζονται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα μέλη των εκτιμητικών επιτροπών για αξιολόγηση και επαναξιολόγηση των ακινήτων των ασφαλιστικών εταιρειών που έβαλαν λουκέτο.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες μέρες έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιτροπές για την εκτίμηση της αξίας (αντικειμενικής και εμπορικής) των εξής ακίνητων:

- Ακίνητο της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας «Γενική Πίστη Α.Ε.Ε.Γ.Α». Πρόκειται για γραφεία του 5ου ορόφου και του 3ου ορόφου πολυκατοικίας και τριών γραφείων του 5ου ορόφου άλλης πολυκατοικίας, τα οποία βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους 131 και Κουντουριώτου, στον Πειραιά και ανήκουν στην ιδιοκτησία της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας.

- Ακίνητο της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας «Ασπίς Πρόνοια Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών» για την εκτίμηση της αξίας τριών γραφείων με επιφάνεια 33,46 τ.μ., 35,85 τ.μ. και 38,68 τ.μ., αντίστοιχα, που βρίσκονται στον 3ο όροφο της πολυώροφης οικοδομής γραφείων και καταστημάτων στην Πλατεία Δαβάκη 3, στη Νίκαια Αττικής και τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας.

- Επιχειρείται επανεκτίμηση της αξίας του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ορόφου της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή 1, στην Αθήνα και ανήκουν στην κυριότητα της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας «COMMERCIAL VALUE ΑΝΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» πρώην «ΓΚΟΤΑ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΑΕΑ».

- Ακίνητο της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας, «Εθνικόν Ίδρυμα Ασφαλειών της Ελλάδος Α.Ε.». πρόκειται για διαμέρισμα στον 3ο όροφο με ισόγεια αποθήκη, με συνολική επιφάνεια 141 τ.μ., στην πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στην οδό Ησιόδου 24, στην Αθήνα.

- Ακίνητα της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας «Προποντίς - Μέριμνα Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλειών». Πρόκειται για το διαμέρισμα με επιφάνεια 84,37 τ.μ. και υπόγεια αποθήκη με επιφάνεια 6 τ.μ. στον 3ο όροφο, για το διαμέρισμα με επιφάνεια 60,84 τ.μ. και υπόγεια αποθήκη με επιφάνεια 5,42 τ.μ. και διαμέρισμα με επιφάνεια 136,80 τ.μ. και αποθήκη με επιφάνεια 5,42 τ.μ., που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Στεφάνου Δραγούμη 6 και Μιλτιάδου 5, στο Μαρούσι Αττικής, τα οποία ανήκουν στην κυριότητα της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας.

Τέλος διαβιβάστηκε στο υπουργείο έγγραφο από την τράπεζα της Ελλάδος που αφορά στην υπό εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρία «Ευρωστάρ Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων κατά Ζημιών» και μετά την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 3, 7, 8, 9 και 17α έως 17γ του Ν. 400/1970» η απόφαση καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Ασφαλιστικών Εταιριών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.