ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΑΘ: Από τη... Γαλλία οι 2 μνηστήρες - Εξετάζεται «πάγωμα» των τιμολογίων

01:49 - 10 Ιουν 2011 | Επιχειρήσεις
Από τo... Σηκουάνα προέρχονται οι δύο μνηστήρες της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για τους κολοσσούς Suez και Veolia, οι οποίοι έχουν εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον τους για το ελληνικό αυτό "φιλέτο" ενόψει της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και που απαιτεί η τρόικα, προκειμένου να συμβάλει στη διάσωση της χώρας.
Οι Suez και Voelia είναι δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές σε θέματα διαχείρισης ύδρευσης! Ο δήμος Παρισίων (επί Ζακ Σιράκ), έδωσε την διανομή του νερού με  εικοσιπενταετή σύμβαση στις παραπάνω εταιρείες, έχοντας μοιράσει την πόλη μεταξύ των δύο εταιρειών σύμφωνα με τη διαδρομή του Σηκουάνα: Η Veolia την περιοχή δεξιά του ποταμού και η SUEZ την αριστερή όχθη. Έτσι άλλος παρήγαγε και  επεξεργαζόταν το νερό και άλλος το διένειμε με αποτέλεσμα αλληλοκάλυψη υπευθυνοτήτων..
 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειθεί ότι ο πρώτος "μνηστήρας" είναι μέτοχος στην ΕΥΑΘ και μάλιστα με ποσοστό συμμετοχής πάνω από 5%. Οι επαφές με τους παραπάνω γαλλικούς κολοσσούς πραγματοποιήθηκαν για την υπογραφή κάποιου Μνημονίου Συνεργασίας. 
 
Επί τάπητος το "πάγωμα" των τιμολογίων
 
Στο μεταξύ, στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία και θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου, στο «τραπέζι» θα πέσει και η πρόταση  για «πάγωμα» των τιμολογίων του 2011 στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.
 
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011, τα κέρδη και ο τζίρος ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις συγκριτικά με το 2010 και πολύ υψηλότερα με το 2009, ενώ στόχος της διοίκησης είναι οι τιμές της ύδρευσης να μην «εκτιναχθούν» στα πανάκριβα επίπεδα των άλλων ευρωπαικών χωρών και συγκεριμένα του Βερολίνου.
 
 
Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Νίκος Παπαδάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στους χρηματιστηριακούς αναλυτές εξέφρασε την άποψη πως εάν τελικά η ΕΥΑΘ περάσει σε χέρια ιδιωτών, πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως θέματα που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική αλλά και τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων με τους δύο μνηστήρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 10 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.