ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορρές: Διευκρινίσεις για την ΑΜΚ

10:15 - 15 Ιουν 2011 | Επιχειρήσεις
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή προχώρησε η διοίκηση της Κορρές, σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η εν λόγω αύξηση κεφαλαίου έχει στρατηγικό χαρακτήρα και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Κορρές προκειμένου να αναπτυχθούν οι δραστηριότητές της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η σχέση Ιδίων/Ξένων Κεφαλαίων.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει υπογραφεί με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της κας Αλεξίας Δαυίδ, ενώ σημειώνεται πως η  αύξηση θα καλυφθεί ολοσχερώς από την εταιρία Ειδικού Σκοπού "Arneta Ltd" με έδρα την Κύπρο συμφερόντων της κας Αλεξίας Δαυίδ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορρές αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρία ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έχει δημοσιεύσει την 8η Ιουνίου 2011 σε σχέση με την προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους €9.500.000 ευρώ, η οποία τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου 2011 και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε εφαρμογή του άρθρου 2 παράγραφος 3 της 3/347/12.7.2005 θα ήθελε να πληροφορήσει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

-Οι βασικοί όροι του Μνημονίου συνεργασίας προβλέπουν ότι η καταβολή του ποσού των €9.500.000 ευρώ θα έχει ολοκληρωθεί προ της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. της 30ης Ιουνίου 2011. Παράλληλα προβλέπεται ότι μετά την ολοκλήρωση έγκρισης της αύξησης από την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ότι o επενδυτής θα έχει δικαίωμα να προτείνει ένα μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

-Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει υπογραφεί με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της κας Αλεξίας Δαυίδ. Η αύξηση θα καλυφθεί ολοσχερώς από την Εταιρία Ειδικού Σκοπού "Arneta Ltd" με έδρα την Κύπρο συμφερόντων της κας Αλεξίας Δαυίδ.

-Η εν λόγω αύξηση κεφαλαίου έχει στρατηγικό χαρακτήρα και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας προκειμένου να αναπτυχθούν οι δραστηριότητές της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σημαντικά η σχέση Ιδίων/Ξένων Κεφαλαίων.

-Τέλος θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προβλέπονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας τυχόν αιρέσεις ή προϋποθέσεις σε σχέση με την υλοποίηση των ανωτέρω εκτός φυσικά από την αίρεση της έγκρισης τους από το σώμα των μετόχων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.